Hlavní obsah

Posily do Karviné nedorazily. Nemůžeme mít každého, ale možná mám vysoké nároky, řekl Jarábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Karviné zvládli generálku na těžký jarní start. Na domácím stadionu porazili góly Ayaosiho a Memiče devátý celek slovenské nejvyšší soutěže Skalici 2:1, přestože do posledního utkání přípravy nevběhli v ideální sestavě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Juraj Jarábek během utkání Fortuna ligy

Článek

Scházeli nachlazený útočník Martin Doležal, zraněný středopolař Patrik Čavoš a mimo sestavu tentokrát zůstal i ofenzivní Papalele. Dlouhodobě zraněný je také slovenský křídelník Rajmund Mikuš.

„Chtěl jsem v poslední zápase vidět ještě všechny hráče, proto jsme do každého poločasu poslali jinou sestavu a zvolili jiné rozestavení. Terén byl solidní, soupeř možná papírově slabší, než bude v sobotu Sparta, ale kluci ukázali potenciál směrem dopředu i dozadu. Chtěli jsme to utkání odehrát s nulou, což se nepovedlo, každé vítězství ale potěší, takže můžeme být spokojení,“ řekl trenér MFK Karviná Juraj Jarábek.

Karvinský trenér se ani týden před startem jarní část Fortuna ligy, kterou čtrnáctá Karviná zahájí doma proti mistrovské Spartě (v soboru 10. února od 15 hodin), nedočkal dalšího posílení. Jedinou novou tváří tak zůstává slovenský ofenzivní fotbalista Martin Regáli.

„Potřebovali bychom někoho do stoperské dvojice,“ říkal Jarábek na začátku zimní přípravy a zatím stále čeká. Ve stoperské řadě má aktuálně na výběr z tria Jaroslav Svozil, Dávid Krčík a Jiří Bederka. Z třetiligového béčka se do prvního týmu navíc posunul střední obránce Kauan Carneiro. „Není jednoduché získat hráče, máme své limity a nemůžeme mít každého, na koho si ukážeme. Nějaká jednání byla, ale nevyšla. Možná mám i já vysoké nároky,“ připustil Jarábek.

MFK Karviná – MFK Skalica 2:1 (0:0)

Branky: 64. Ayaosi, 85. Memić – 74. Moron

Karviná  1. poločas: Holec – Čurma, Svozil, Bederka, Ražnatović – Žák, Budínský – Kačor, Ezeh, Iván – Vinicius

2. poločas: Holec – Krčík, Traore, Kauan Carneiro – Memić, Moses, Boháč, Fleišman – Ayaosi – Adeleke, Regáli. Trenér Juraj Jarábek

Přestupní termín končí 22. února, sportovní manažer Karviné Lubomír Vlk věří, že do té doby ještě kýženou posilu dovede. „Jsem zklamaný, že z hráčů, které jsme měli rozjednané, nevyšel ani jeden,“ připustil Vlk a dodal, že v jednom případě už byli s hráčem prakticky dohodnutí. „Ale dostal odněkud z Asie nabídku, které jsme nemohli konkurovat.“

Ještě do sobotního startu proti Spartě by ale do Karviné vytoužený bek prý dorazit mohl. „Jednání stále probíhají. U některých hráčů jsme věděli, že budou k mání až po soustředěních a snad se to povede. Věřím, že v horizontu týdne, nebo dokonce přestupního období, se nám někoho ještě podaří angažovat,“ uvedl Vlk.

Na soupisce Karviné pro jarní část soutěže už nefigurují Jan Žídek, Daniel Bartl, Michal Hošek a Dominik Soukeník. Na hostování do Třince odešel mladý brankář Ondřej Mrózek, do Spišské Nové Vsi o něco zkušenější Vladimír Neumann. Také záložník Matej Franko bude na jaře působit na rodném Slovensku, konkrétně v Humenném.

Místo v ligovém týmu si naopak vybojoval teprve sedmnáctiletý útočník Pavel Kačor. Reprezentant do 18 let v přípravě zasáhl do pěti utkání, hned v prvním proti Opavě vstřelil gól. „Teď mi volal Petr Mašlej (šéftrenér mládeže), jestli ho pustím na turnaj s dorostem. Je to talentovaný fotbalista, i proti Skalici tam měl hodně dobrých momentů a pro nás je důležité, aby hrál dospělý fotbal. Bude se připravovat s áčkem, hrát může třetí ligu a do dorostu ho asi pustíme jen v případě, že ho budou nutně potřebovat,“ přiblížil Jarábek.

Karviná odstartuje jaro těžkým trojbojem. Utká se se Spartou, ve středu (14. února) ji čeká dohrávka s Pardubicemi a další neděli (18. února) doma přivítá Slavii. „Těšíme se a doufáme, že fandové vyprodají stadion. Sparta i Slavia jsou favorité a nemáme proti nim co ztratit, fotbal ale hrajeme proto, abychom se poměřovali s nejlepšími. Řekli jsme si, že to v Karviné nebude mít nikdo lehké, a věřím, že to hráči dodrží,“ zdůraznil Jarábek.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.