Hlavní obsah

Poslední dva zápasy? Skóre 0:10. Máme problém, přiznal kouč Pardubic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bída a zmar. Pardubice na sedmigólový debakl na hřišti pražské Slavie navázaly dalším mdlým výkonem. Ve vršovickém Ďolíčku, který je jejich prozatímním domácím azylem, totiž hlavně kvůli dvěma neubráněným rohům z úvodní desetiminutovky včera prohráli s Mladou Boleslaví 0:3. Všechny branky padly v prvním dějství, osud utkání nezměnil ani fakt, že Východočeši dvojnásobně vystřídali těsně před poločasovým hvizdem, a nastoupili s ještě dvěma dalšími změnami hned po pauze. „Ještě po tom nepovedeném utkání na Slavii máme opravdu problém,“ tuší trenér Pardubic Jaroslav Novotný.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Martin Toml z Pardubic a Tomáš Ladra z Boleslavi v souboji o balón.

Článek

Jako by to ani nebyl ten stejný tým jako v úvodu ročníku. Z prvních tří kol sice Pardubice vydolovaly jen jednu výhru, pokaždé ale předvedly na pohled atraktivní výkon, což v očích jejich fanoušků vykřesalo jistou naději, že se tentokrát třeba dokáží vyhnout bojům o sestup. Červenou kartou ovlivněný výbuch v Edenu před týdnem a mdlý výkon v zápase s Boleslaví ale nutí všechny v klubu zvednout pomyslný varovný prst.

„Utkání se nám vyloženě nevydařilo, obzvlášť úvod a celý první poločas. Věděli jsme, že Boleslav je hodně silná ve standardkách a celý týden jsme se na to připravovali, jen abychom pak už po deseti minutách a dvou neubráněných rozích prohrávali o dvě branky," lamentoval 59letý kouč.

Jeho svěřencům nepomohl ani skvělý zákrok Jakuba Markoviče proti penaltě Matějovského po půl hodině hry, krátce poté naopak chybu v rozehrávce potrestal Kubista, který přesnou střelou k tyči obstaral Boleslavi třígólové vedení. „Chycená penalta nás bohužel nenakopla, naopak jsme po hrubce inkasovali potřetí. V první půli jsme kromě jedné hlavičky Solila nic nevymysleli, takže jsme se o pauze rozhodli hru zjednodušit," přiblížil Novotný to, s jakým plánem šli Východočeši do druhé pětačtyřicetiminutovky.

To se jeho celku povedlo a Pardubice hrály i díky značnému počtu střídání výrazně lépe, na konečném výsledku se ale již nic nemělnilo. „Boleslav celkově vyhrála zaslouženě. Pozitiva se hledají těžko, ale jsme alespoň rádi, že příště už budeme moci nasadit na stopera Robina Hranáče, který byl vyloučen na Slavii, a že během zápasu ošetřovaní Markovič se Solilem nakonec nemají žádné zdravotní potíže" snažil se zakončit na příjemné notě pardubický stratég.

„Dostal jsem v krátkém časovém sledu míčem do hlavy a pak přímo na solar, takže jsem měl vyražený dech a udělalo se mi zle. Po pár minutách už jsem byl ale v pořádku," komentoval své trable z konce utkání právě Solil. I z něj bylo ale na pozápasové tiskové konferenci pochopitelně zřetelné zklamání z výsledku i výkonu. „Po takhle zpackaném úvodu je zápas opravdu těžké hodnotit. Vzadu jsme hlavně v prvním poločase hořeli, jednoduše dostáváme příliš mnoho branek," uzavřel mladý pardubický středopolař.

Související témata:
  Plzeň - Ostrava dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  Slovácko - Slavia dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  Ml. Boleslav - Sparta dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.