Hlavní obsah

Kadlec vyslyšel Peltovo volání, bude pomáhat se záchranou Jablonce!

Praha

Poslední dny běžela tuzemskými fotbalovými kuloáry zpráva: útočník Mladé Boleslavi Václav Kadlec posílí Jablonec. Podle informací Sport.cz se transfer bývalého sparťana, jehož kariéru zastavila série zranění, dotáhl v neděli. V pondělí ráno se 29letý hráč hlásil na Střelnici trenérovi Petru Radovi.

Foto: fkjablonec.cz

Václav Kadlec je novou posilou Jablonce.

Článek

Jabloneckou misi zahájil Václav Kadlec v posilovně, poté s novými spoluhráči vyběhl k prvnímu tréninku. Někdejší český reprezentant, který se snaží o návrat k fotbalu po vleklých problémech s kolenem, by měl zacelit díru po zimních odchodech ofenzívních opor Tomáše Čvančary a Martina Doležala.

Především však má pomoct k záchraně klubu, nad kterým se vznáší stín v podobě uvěznění majitele Miroslava Pelty, jemuž soud zatím nepravomocně vyměřil za zmanipulované sportovní dotace šestiletý žalář. Jablonec se po podzimu potácí na čtrnácté, barážové pozici. Jaro odstartuje domácím duelem s Olomoucí.

Devětadvacetiletý bývalý reprezentant do čtrnáctého týmu ligové tabulky přestoupil. "Ještě před třemi týdny by mě něco takového nenapadlo. Byl jsem spokojený v Boleslavi a vše běželo, jak má. Nicméně se vyskytla možnost jít do Jablonce a pak jsem neváhal ani vteřinu," líčí Kadlec ve videorozhovoru na webu jabloneckého klubu.

Bývalý útočník pražské Sparty, německého Frankfurtu nebo dánského Midtjyllandu ukončil v únoru 2020 kariéru kvůli problémům s kolenem. Vloni v září se do profesionálního fotbalu vrátil a podepsal roční kontrakt s Mladou Boleslaví. V jejím týmu nastoupil jen k dvěma zápasům, od nového angažmá v Jablonci si slibuje větší herní zátěž.

"Po důkladném zvážení a dlouhé diskuzi, jak s Václavem Kadlecem a panem Paskou (hráčovým agentem), tak v rámci našeho klubu jsme se dohodli na ukončení spolupráce především z důvodu většího herního vytížení hráče. Václavovi přejeme, aby se mu v novém působišti dařilo podle jeho představ," vysvětluje David Trunda, generální ředitel Mladé Boleslavi.

Kadlec se také těší na spolupráci s trenérem Petrem Radou, s nímž byl dříve v pražské Spartě. "Mám ho rád. Ve Spartě jsem na něj nedal dopustit a bylo mi líto, že nepokračoval a nastala pak éra, jaká nastala. I on byl jedním z důvodů, proč jsem neváhal jít sem," přiznává útočník.

Věří, že se Jablonci, který je s 16 body na čtrnáctém místě tabulky, podaří nejvyšší soutěž zachránit. "Upřímně si to nepřipouštím. Jablonec pořád beru jako mnohem kvalitnější tým než na pozici, na které je. Koukal jsem na tabulku, nevypadá dobře, ale stačí šňůra tří čtyř zápasů a bude klid," věří rodák z Prahy, který bude nosit číslo 10.

Přestože během podzimní části nebyl ještě zcela zdravotně fit, doufá, že během jara budou jeho starty výrazně přibývat. Je připraven zasáhnout i do úvodního utkání v sobotu proti Olomouci. "Uvidíme, jaké má se mnou trenér záměry. Na nějakou část zápasu jsem připraven. Neříkám, že od začátku, ale na nějakou část určitě," dodává Kadlec.

Odchovanec Bohemians 1905 Kadlec odehrál za Spartu 162 zápasů, v nichž dal 50 gólů. S letenským týmem získal dva mistrovské tituly. V reprezentaci Kadlec nastoupil k 16 duelům a čtyřikrát skóroval. V roce 2010 se v 18 letech a čtyřech měsících díky gólu při kvalifikační výhře 2:0 v Lichtenštejnsku stal nejmladším střelcem v historii národního mužstva.

Reklama

Související témata: