Hlavní obsah

Potvrzeno! Místo v Portugalsku se budou fotbalisté Slavie chystat na ligu na Strahově

Praha

Opava se místo v Portugalsku připravuje na start jarní části fotbalové ligy v Praze ve Zličíně, Slavia pro změnu vymění luxusní rezidenci v Lagosu na pobřeží Atlantiku za stadion Evžena Rošického na Strahově. Hráči obou týmů měli na jih Evropy putovat společně leteckým speciálem, jenže v neděli z cesty sešlo. Testy na covid-19 odhalily nákazu u většího počtu hráčů také členů realizačního týmu sešívaných. Odlet na soustředění byl proto nejprve odložen, ve středu odpoledne Slavia kemp definitivně zrušila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský se bude muset spokojit s přípravou v Praze.

Článek

Zatímco Slezané věděli už v pondělí, na čem jsou, a hráči se museli smířit s tím, že místo v Portugalsku budou tři dny trénovat v Praze, Slavia si dávala na čas.

Až ve středu potvrdila, že soustředění v Portugalsku také ruší a příprava proběhne v Praze. Postupně se do ní zapojují hráči, u nichž vyzněly po vánočních svátcích testy na koronavirus pozitivně a museli být tudíž v izolaci.

Mimochodem, i nová slávistická posila Alexander Bah koronavirem onemocněl a musel do karantény. Ovšem již v první polovině prosince doma v Dánsku. Ve středu už absolvoval v novém angažmá první trénink, který proběhl na tréninkovém hřišti v Edenu.

Pochopitelně že do přípravy se zapojil i Taras Kačaraba přicházející na hostování z Liberce, s áčkem se začalo chystat i několik mladíků.

V kádru jsou zpět i navrátilci z hostování Jakub Hromada, Michal Beran, Júsuf Hilál nebo Mick van Buren, zatímco Peter Olayinka, Ibrahim Traoré nebo Oscar Dorley se do tréninku zapojí později.

„Zrušené soustředění v Portugalsku pro nás nepředstavuje komplikaci. Vládlo by tam sice o něco příznivější klima, ale protože v Praze nepanují žádné kruté mrazy a příprava je krátká, máme i v Edenu skvělé podmínky," cituje slávistický klubový web Stanislava Tecla.

Od pondělí budou mít slávisté pro tréninky k dispozici vyhřívané hřiště na stadionu Evžena Rošického na Strahově. Tam už začne finišovat příprava na start jarní části ligy, do které obhájce titulu vstoupí 16. ledna doma proti Olomouci.

Trenér Trpišovský o žádném přípravném utkání v tuto chvíli neuvažuje.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články