Hlavní obsah

Potvrzeno: Pardubice povede od příští sezony trenér Saňák

Aktualizováno

Fotbalisty Pardubic povede od příští sezony Jiří Saňák, který v uplynulé sezoně trénoval Sigmu Olomouc. Šestačtyřicetiletý nástupce Radoslava Kováče podepsal s klubem víceletou smlouvu. Jeho asistentem bude Marek Kulič, trenérem brankářů Luboš Přibyl.

Foto: SK Sigma Olomouc, Sport.cz

Jiří Saňák ještě jako kouč Olomouce.

Článek

„Jsem rád, že se stávám součástí pardubického klubu a strašně moc se na novou práci těším. Chtěl bych navázat na vynikající dlouhodobou práci Jirky Krejčího, který tady dlouhodobě působil s Jaroslavem Novotným, i na práci Radka Kováče. Budeme pracovat na tom, abychom se ještě dál posunuli nejenom v tabulce, ale i v herním projevu,“ citoval Saňáka klubový web.

Z Pardubic dostal nabídku už před dvěma roky, tehdy byl však smluvně vázán v Olomouci, kdy byl asistentem kouče Václava Jílka. Po jeho předčasném konci na Hané převzal Saňák roli hlavního trenéra Sigmy. Nyní se jeho transfer do Pardubic už povedlo zrealizovat.

Za asistenta si vybral bývalého prvoligového útočníka Marka Kuliče, který vedl na podzim Mladou Boleslav. V realizačním týmu Východočechů bude nově působit i trenér brankářů Luboš Přibyl.

„S Markem Kuličem se známe. Zatím jsme spolu nepracovali, ale věřím, že nám to bude velmi dobře fungovat. Marek umí vždycky narovinu říct svůj názor a taková oponentura je vždy dobrou zpětnou vazbou. S Lubošem Přibylem jsem už spolupracoval na Slovácku, když jsem byl u béčka, tam přesně víme, co od sebe čekat,“ uvedl Saňák.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.