Hlavní obsah

Potvrzeno, Šural už je sparťanem. Liberec dostane odstupné a Karafiáta

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Sparta podle očekávání hlásí třetí zimní posilu. Ze Slovanu Liberec na Letnou přestupuje český reprezentant Josef Šural, který na Letné podepsal smlouvu do konce sezóny 2018/2019. Slovan za něj dostane nezveřejněnou částku a na přestup mladého obránce Ondřeje Karafiáta. Na zkoušku pod Ještěd zamíří také další mladý sparťan Matěj Pulkrab, jeho případné působení v Liberci však není součástí Šuralova transferu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová posila Sparty Praha Josef Šural.

Článek
Fotogalerie

Nejostřeji sledovaná zimní přestupová sága na českém trhu je u konce. A Josef Šural má jasno.

„Hlavně média vytvořila bublinu, že váhám. Tak to nebylo. Měl jsem původně nějaké přání, pak už jsem se po rozhovorech s trenérem a vedením Sparty rozhodl pro ni. Věřím, že se to ukáže jako dobrý krok," líčil hráč po podpisu smlouvy.

Z Liberce se probojoval do reprezentace a měl zálusk na zahraniční angažmá. „Jenže žádná nabídka zvenku nebyla konkrétní, jen ústní. A žádná také nepřevyšovala smysl a logiku přestupu do Sparty," ujišťuje Šural.

Další variantou pro něj byla rivalská Slavia. „Není však pravda, že bych si s nimi plácl. Děkuji tedy panu Šimáněmu, že vše uvedl na pravou míru. Když jsem odmítl Slavii, pak už jsem si vybral Spartu a chtěl být co nejdřív s klukama na tréninku," dodává.

Letenští uspěli i bez trumfů

Ještě minulý čtvrtek si přitom sešívaní dělali velké naděje. Oznámili, že Šuralovi předložili finální nabídku a sportovní ředitel Josef Jinoch avizoval trumfy, díky nimž by se hráč měl rozhodnout pro Slavii.

„Je otázka pro něj, jaké měl na mysli. Nemyslím si, že by Sparta měla nějaký trumf. S Libercem se v relativně krátké době dohodla a Josef se s ní může začít připravovat," kvituje hráčův manažer David Nehoda.

„Líbí se mi, že nakonec rozhodla sportovní stránka - že Josef, bez urážky, nezvolil snazší cestu ve Slavii, kde by měl místo asi jistější. Radši se o něj přišel poprat k nám. Asi mu došlo, že když si ho vybojuje a bude pokračovat v reprezentaci, pak se může lépe dostat ven, kde se ho taky nebude nikdo na nic ptát," oceňuje trenér Letenských Zdeněk Ščasný.

Krejčí musí přestoupit, aby mu přenechal číslo

Ofenzivní hráč samozřejmě bral v potaz reálnou možnost startu na letošním mistrovství Evropy ve Francii.

„Přestup půl roku před šampionátem je možná risk, ale v Liberci už jsem z nějakých důvodů zůstat nemohl. Teď nechci komentovat proč. Sparta se může zdát těžší variantou než Slavia, ale věřím, že jí mám co nabídnout. Můžu se v ní dál rozvíjet, je tady nejsilnější hráčský kádr v republice," říká Šural.

Na Letné si bude zvykat na nové číslo dresu. „Přeji Láďovi Krejčímu, ať mu vyjde nějaké zahraniční angažmá. Chtěl jsem zase své číslo 23, ale tady patří jemu, tak si beru 32," usmál se Šural těsně před tím, než s novým dresem poprvé zapózoval.

Reklama

Související témata: