Hlavní obsah

Potvrzeno! Traoré po pěti letech v pražské Slavii přestoupil do Plzně. S Viktorií podepsal smlouvu na jeden rok

Fotbalista Ibrahim Traoré po pěti letech ve Slavii přestoupil do Plzně. Čtyřiatřicetiletý záložník z Pobřeží slonoviny podepsal s Viktorií smlouvu na jeden rok. Oba kluby o transferu informovaly na svých webových stránkách.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Posila Plzně Ibrahim Benjamin Traoré během tréninku.

Článek

Traoré, který se Západočechy odstartoval letní přípravu, přišel do Slavie v září 2018 ze Zlína. Původně na hostování, poté na přestup. Pražanům pomohl ke třem mistrovským titulům a třem triumfům v domácím poháru. Angažmá v Edenu mu vyneslo i pozvánku do reprezentace, za Pobřeží slonoviny jako náhradník nastoupil v listopadu 2019 v africké kvalifikaci s Nigerem. Slavii opouští s bilancí 176 soutěžních zápasů, 18 gólů a 16 asistencí.

"Když se naskytla možnost jít do Viktorie, ihned jsem souhlasil. Jde o velký klub, který má vysoké ambice, bude hrát v pohárové Evropě a já mám pořádnou motivaci se prosadit," řekl Traoré, jemuž by smlouva ve Slavii vypršela za rok.

"Jde o velmi kvalitního hráče s obrovskými zkušenostmi jak z domácí ligy, tak i evropských pohárů. Náš trenér (Miroslav Koubek) o něj hodně stál, takže jsme rádi, že se podařilo velmi rychle najít společnou řeč všech zainteresovaných stran a můžeme Ibrahima Traorého přivítat oficiálně v našem týmu," uvedl plzeňský sportovní ředitel Daniel Kolář.

Reklama