Hlavní obsah

Potvrzeno. Viktoria Plzeň má nového majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Plzeň má nového majoritního vlastníka. Do klubu vstupuje nová rakousko-švýcarská podnikatelská skupina FCVP GmbH se sídlem v Rakousku. Dosavadní majitel Viktorie Adolf Šádek zůstává ve vedení klubu v roli generálního ředitele a bude spolupracovat s novými členy představenstva i dozorčí rady, kteří mají zkušenosti s působením v evropských klubech. Například v Rapidu Vídeň nebo v Basileji.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalová Plzeň má nové majitele.

Článek

„Novým většinovým vlastníkem klubu se stává společnost FCVP GmbH se sídlem v Rakousku. Stojí za ní velmi ambiciózní lidé s bohatými zkušenostmi z evropského fotbalu. Jsem rád, že se celý proces podařilo uzavřít před startem nové sezony," řekl Šádek pro klubový web.

Jeho více než roční úsilí nakonec přineslo kýženou dohodu o příchodu nového majitele do Viktorie, která v uplynulé sezoně balancovala na hranici bankrotu. Zachránila ji 150 milionová půjčka, kterou si vzal Šádek na svoji osobu a nečekaná účast v Lize mistrů. Nynější krok by měl přinést Plzni stabilitu.

„Mým dlouhodobým cílem bylo najít takové partnery, kteří klubu zajistí finanční stabilitu, budou mít vysoké ambice, motivaci a chuť pracovat koncepčně a posouvat náš klub dopředu. Navíc jde o partnery ze západní Evropy, kteří přicházejí s dlouhodobou vizí. Jsem tedy rád, že se vše nyní podařilo dotáhnout a mohu tuto informaci sdělit všem našim fanouškům i partnerům," uvedl Šádek, který si v klubu ponechá menšinový vlastnický podíl.

Zástupci nových většinových majitelů budou zastoupeni v představenstvu i dozorčí radě. V představenstvu společnosti budou vedle Šádka (předseda představenstva) i Martin Dellenbach a Raphael Landthaler.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.