Hlavní obsah

Pragmatik Bílek s betonem na Spartě neuspěl. Tak hluboký blok nebyl v plánu, ujišťuje

Fotbalový osud je neúprosný. Sotva kývl na nabídku Viktorie, už stál v debutu proti Spartě. Svojí Spartě, s níž sklízel úspěchy jako hráč a později také jako trenér. „Nastoupil jsem, třetí den se už hrálo. Uvítal bych delší čas na přípravu, ale neřešil jsem, jestli hrajeme na Spartě nebo jinde. Těšil jsem se, z výsledku jsem teď zklamaný stejně jako hráči,“ líčí nový trenér plzeňských fotbalistů Michal Bílek po porážce 1:3 na Letné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Jak hodnotíte svůj debut?

Soupeř prokázal kvalitu. Ve Viktorce jsou kvalitní hráči, věřím, že se zvedneme. Pracovali jsme velmi dobře. V první půli jsme nenechali hrát jejich klíčově hráče, třeba Dočkala, což bylo v pořádku. Ve druhé půli jsme se nechali hodně zatáhnout do defenzivy a naše kombinace vázla.

Celý zápas jste nicméně byli hodně pasivní. Proč?

Dva minulé zápasy mužstvu nevyšly, na Slavii a v Příbrami. Proto jsme chtěli vycházet ze zabezpečené obrany. Tak hluboký blok ovšem nebyl v plánu, Sparta nás do něj prostě dostala.

Ve vzájemných zápasech po léta platilo, že kdo vstřelí první gól, neprohrává. Proč jste ho tentokrát nedokázali využít?

Hráli jsme venku, na Spartě. Porazila Baník, hrála dobře a věřila si. Škoda, že rozhodla situace na 2:1 z penalty.

Jak těžké bylo během dvou dnů naordinovat mužstvu rozestavení se třemi stopery?

Hned po svém příchodu jsem řekl, že budeme na tři vzadu hrát. Pro hráče to nebylo úplně jednoduché, museli se s novým rozestavením rychle sžít, byli zvyklí na něco jiného. Třeba halfbekům Havlovi a Faltovi by mělo vyhovovat.

Za týden vás na domácím trávníku čeká finále poháru se Slavií. Nemáte z něj po první zkušenosti u týmu obavy?

Všichni víme, že Slavia hraje svoji ligu. Je bezkonkurenční, nedávno si znovu poradila i se Spartou. Dobře víme, co nás čeká.

Reklama

Související témata: