Hlavní obsah

Před derby došlo ke střetu fanoušků s policií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalovou bitvu o Prahu předznamenal tradiční pochod fanoušků Slavie na stadion Sparty. Příznivci sešívaných prošli Letenským tunelem, nedlouho poté pak došlo k prvním potyčkám s hlídkujícími policisty. Další střety pak následovaly i v okolí stadionu.

Pražské derby - Střety fotbalových fanoušků s policiíVideo: Pavel Jaňurek, Sport.cz

 
Článek

Derby je nejrizikovějším zápasem v Praze. Na jeho průběh dohlíží několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní a cizinecké policie. Dění ve městě a chování fanoušků sledují také členové antikonfliktního týmu, příslušníci speciální a krajské pořádkové jednotky, strážníci i policisté se psy a na koních.

Společně mají zajistit ochranu veřejného pořádku, bezpečnost i plynulost silničního provozu během prestižního zápasu. O bezpečnostních opatřeních v týdnu na webu informoval mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Trenér Jindřich Trpišovský prodloužil smlouvu se SlaviíVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

Fanoušci Slavie se sešli v 16:00 na Můstku, odkud vyrazili přes náměstí Republiky na Letnou. Kvůli pochodu proto policisté na některých místech dočasně omezili dopravu.

Reklama