Hlavní obsah

Přehrála nás zvířecí Bohemka. Kováč se po prohře v Ďolíčku neschovával za fráze ani spornou (ne)penaltovou situaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výsledek se mu nekousal lehce. Vždyť po podzimu odepisované Pardubice se pod jeho vedením dotáhly na ostatní celky bojující o záchranu a jen díky zlepšeným jarním výkonům se dále srdnatě rvou o ligovou příslušnost. Radoslav Kováč ale v Ďolíčku musel sledovat prohru svých svěřenců 0:2 proti Bohemians a na rozdíl od některých trenérských kolegů neúspěch přijal s grácií. „Bohemka vyhrála zaslouženě. Byla agresivnější, její hráči šli do každého souboje jako zvířata,“ uznal bývalý reprezentant.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pardubic Radoslav Kováč na achivním snímku

Článek

Přitom by klidně mohl hledat výmluvy, a to hlavně díky situaci ze 38. minuty. Po inkasované brance se totiž Pardubice vrhly okamžitě kupředu a po zpracování míče Dominikem Kostkou se balon ve vápně domácích otřel o ruku Lukáše Hůlky.

Sudí Miroslav Zelinka i přes konzultaci s kolegy u videa na značku pokutového kopu nakonec neukázal. „Možná tam byla jasná ruka. My ale řešíme jen to, co můžeme ovlivnit. Bohemka šla každopádně za vítězstvím více," sportovně uznal Kováč.

Kámen úrazu? Bojovnost a agresivita. Těžký terén v Ďolíčku vyhovoval spíše soubojovějším fotbalistům, kterých Klokani, hnaní dopředu slušně zaplněným Ďolíčkem, měli o dost více než soupeř.

„Nemáme typologicky hráče, jako jsou například Drchal, Prekop, nebo Köstl. Měli jsme do toho ale dát více života a energie. Snažili jsme se to vyburcovat, vyhecovat. Naši kluci ale bohužel nejsou úplně takoví ti rafani v soubojích," litoval kouč Východočechů.

Kováčovi také v těžkém utkání chyběly kvalitnější individuální výkony. „Bylo to slabé, už jsem to říkal i v kabině. Energii a chuť vyhrát jsem viděl jen u Kostky, který musel ale o poločase dolů, protože měl oko jak tenisák. Pochválit můžu možná i Vlčáka (Tomáš Vlček, pozn. red.) a střídajícího Krobota. Ten byl také agresivní, on je taková ta správná mrcha," vyzdvihl 43letý kouč alespoň pár jedinců.

Pardubické fotbalisty čeká příští víkend důležitý záchranářský souboj, klasický mač „o šest bodů". Na domácím stadionu budou hostit Teplice, případná výhra by je katapultovala pryč ze dna tabulky.

„Možná je dobře, že jsme dnes prohráli. Je to pro nás takové varování, abychom šli zpátky na zem. Zápas s Teplicemi bude mega důležitý, víme, že ho musíme zvládnout," uvědomuje si Kováč, jehož potěšil fakt, že Teplice v duelu s Brnem (1:1) přišly o vítězství vinou inkasované branky z pokutového kopu v samém závěru.

„Vždycky se v podobných situacích říká, že se díváme jen na sebe. My se ale pochopitelně díváme i kolem sebe. Jsme rádi, že Teplice nevyhrály. Jen mě mrzí, že to kluky nenamotivovalo více," uzavřel Kováč.

Reklama

Související témata: