Hlavní obsah

Prekopovi k prvnímu gólu od října pomohly rady legendy Bohemians. Budu z toho těžit v budoucnu, věří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V levačce má dynamit a nezdráhá se jej použít. I tak ale fotbalista Erik Prekop čekal na svůj druhý ligový gól v této sezoně bezmála půl roku. Právě proto spadl útočníkovi Bohemians pořádný kámen ze srdce poté, co otevřel skóre domácího duelu s Brnem. Přestože Klokani vedení udržet nedokázali a nakonec brali bod za remízu 1:1, 25letému Slovákovi se pořádně ulevilo. „Je to náplast na moje sebevědomí a mohu z toho těžit v budoucích zápasech,“ pravil muž, který se v lize naposledy trefil 9. října na hřišti Slovácka (1:1).

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Fotbalista Erik Prekop z Boheminas během utkání Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

Prekop přitom začal sobotní utkání na lavičce, na trávník se ale podíval již v prvním poločase. Důvodem bylo zranění ofenzivní opory Bohemians, Davida Puškáče, který odkulhal ze hřiště ve 28. minutě. „Píchlo ho ve svalu. Trenér ale přesně kvůli těmto situacím apeluje na to, abychom byli všichni zahřátí. I náhradníci absolvují plnohodnotnou rozcvičku," ujišťoval Prekop, že byl řádně nachystaný do zápasu vlétnout.

Ke vstřelení kýženého gólu mu navíc pomohl i koučink legendy Bohemians, Davida Bartka. Ten byl ještě na podzim Prekopovým spoluhráčem, od zimní přestávky ale již působí v realizačním týmu. „David má tohle na starosti. Trénink co trénink nám říká, abychom to strhávali na první tyč," vysvětloval šťastný střelec, který se po asistenci Daniela Köstla prosadil ve skluzu „angličanem" právě z tohoto prostoru.

V samém závěru utkání se pak Prekop mohl stát hrdinou večera. Za nerozhodného stavu k němu propadl dlouhý aut Köstla z pravé strany, slovenský forvard ale z otočky pálil jen na střed branky, kde stál připravený brankář Martin Berkovec. „Moje jediná myšlenka byla trefit míč, bránu jsem měl za zády. Asi to stačilo dát plackou úplně kamkoliv, jen ne do gólmana. Bohužel jsem neměl úplně dobrou orientaci, trefil jsem mu nohu a nebyl z toho gól," smutnil Prekop.

Neproměněná šance v závěru mrzela i jeho nadřízeného. „Nebýt té šance Erika v závěru, řekl bych, že to byla spravedlivá remíza. Takhle jsem ale trošku zklamaný. Takovými šancemi v závěru bychom neměli pohrdnout," mrzelo kouče Bohemians Jaroslava Veselého. Jeho tým totiž před týdnem v Českých Budějovicích přišel o bod právě inkasovanou brankou v závěru utkání.

Reklama