Hlavní obsah

Řezníček prostřelil sourozence, udělal si „osobák“ a neslavil: Někdo si mě možná dobere, ale je to brácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratrovražedný souboj? Ale kdeže, brněnský bombarďák Jakub Řezníček má se svým nevlastním sourozencem Martinem Jedličkou, který hájí branku Bohemians, skvělý vztah. Ze vzájemné konfrontace v Ďolíčku vyšel o něco lépe kapitán Zbrojovky, který dvacet minut před koncem srovnal na konečných 1:1. Jednalo o jeho čtrnáctou trefu v sezoně, čímž překonal své dosavadní osobní maximum. Dosažení kariérního milníku ale přímo na trávníku oslavit odmítl. „Přišlo mi to hloupé. Je to můj brácha, máme stejnou mámu, kdyby chtěl někdo rýpat,“ vysvětloval lídr ligové tabulky střelců, proč místo obvyklé radosti jen signalizoval omluvu pozvednutím rukou.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Brněnský kanonýr Jakub Řezníček.

Článek

Tím, jak si je se svým sourozencem blízký, se Řezníček rozhodně netají. „Ve čtvrtek jsme se viděli, byl u mě na kávě. O fotbale jsme ale vůbec nebavili, nemám rád žádné vyzvídání. To kafe proběhlo podobně, jako každý týden. Vídáme se fakt často," přiznal kapitán Zbrojovky.

Řezníčkovi by jeho střeleckou fazonu mohl závidět snad každý prvoligový útočník. Jeho zakončení v Ďolíčku ji pak plně demonstrovalo, po průniku Jiřího Texla ve vápně převzal míč a přesnou ranou levačkou k tyči srovnal skóre. „Bylo to zblízka, brácha si na to možná sáhl, ale chytat to asi nemohl. Je to ale o pohodě, že mi to tam padá," popisoval. „Takhle přesně se má chovat hrotový útočník a kanonýr," ocenil trenér Richard Dostálek.

34letý matador ligových trávníků zapsal v probíhajícím ročníku Fortuna ligy již čtrnáct zářezů, v dosavadním průběhu kariéry takového počinu ještě nikdy nedosáhl. „Číselně to vypadá jako nejlepší sezona, sám se také cítím dobře. Žádnou metu ale nemám, chci jít zápas od zápasu a někdy si splnit stovku, která se už blíží. Jestli to bude teď, nebo příští rok, je mi jedno," nastínil Řezníček, že by se rád stal součástí Klubu ligových kanonýrů. V tuto chvíli mu k zajištění vstupenky mezi elitní české střelce zbývá ještě devět branek.

Úctyhodné formě bijce s divokou minulostí pomáhá i kouč Dostálek. Jeho důvěru Řezníček bohatě splácí a trenér Zbrojovky doufá, že vše bude pokračovat ve stejném duchu i nadále. „Věřím, že se Kuba nezasekne. Je poctivý v tréninku a pracuje na sobě. Přál bych si, aby mu hlavně vydrželo zdraví a mohl góly dále přidávat," hledí do budoucnosti 48letý trenér.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.