Hlavní obsah

Přemýšlel jsem, jestli má na ČFL, a on se mě zeptal, co má dělat, aby hrál bundesligu, vzpomíná trenér na oporu Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň se chystá na hvězdně obsazenou skupinu Ligy mistrů, kde se postupně střetne s Barcelonou, Interem Milán a Bayernem Mnichov. Při té příležitosti ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz vzpomíná trenér Martin Hašek na své působení v B-týmu Sparty, kde vedl Jindřicha Staňka, Jana Sýkoru či Aleše Čermáka, kteří jsou nyní hráči Viktorie.

Přemýšlel jsem, jestli má na ČFL, a on se mě zeptal, co má dělat, aby hrál bundesligu, vzpomíná v Přímáku trenér plzeňských oporVideo: Sport.cz

 
Článek

Asi největší pozornost v kádru Západočechů momentálně poutá brankář Jindřich Staněk. „Pomohl dotáhnout Plzeň do Ligy mistrů a na mistrovský titul, to je prostě úplně skvělá práce, skvělá kariéra," uznává Hašek a následně se vrací do devět let staré minulosti.

„Na Spartě byl brán jako obrovský talent," říká kouč, jenž tehdy 17letého Staňka nasazoval do zápasů třetí nejvyšší soutěže. S výkony brankáře však příliš spokojen nebyl.

Ondřej Zlámal v Přímáku vzpomíná na nejbizarnější momenty kolem slávistických přestupůVideo: Sport.cz

„Moc si nepamatuji, že by nás Jindra někdy podržel, zato si pamatuji spoustu zápasů, kdy ty góly šly za ním a on nás poslal do situace, kdy jsme byli bez bodu," přiznává s odstupem bývalý fotbalový reprezentant.

„Takže nejdřív byl talent, ale vůbec to nenaplňoval, pak přesto ze Sparty odešel do Evertonu," dodává na adresu gólmana.

Kdo z Plzně si v Lize mistrů vybojuje zahraniční angažmá? Diskuse v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Trochu za očekáváním zatím vnímá kariéru Aleše Čermáka. „To byl mimořádný talent, i bych řekl, že to naplňoval na hřišti, tam jsem si zase myslel, že se v nejvyšší soutěži prosadí víc, než se mu zatím daří," hodnotí Hašek a přidává zábavnou historku s Janem Sýkorou, který také působil v rezervě letenského klubu.

„Přemýšlel jsem, jestli má za mě hrát ČFL a on mi přišel položit otázku, co má dělat, aby hrál bundesligu," líčí Martin Hašek v pořadu Přímák.

Více najdete ve videu. Celý pořad z produkce Sport.cz si také můžete přehrát jako podcast.

Reklama

Související témata: