Hlavní obsah

Přešla mě chuť na fotbal, uvedl Rajnoch. Příbramský penaltový obrat proti Liberci budil rozruch

Velký rozruch vzbudil v Příbrami svými verdikty rozhodčí Petr Ardeleánu. Po zákrocích libereckého Jana Rajnocha nařídil v zápase 24. kola fotbalové ligy hned dvě penalty, z nichž domácí zásluhou Jakuba Řezníčka otočili skóre, Tomáš Krbeček pak soupeře dorazil třetím gólem. "Po sobotním zápase mě trošku přešla chuť na fotbal. A to ho mám tak rád a je to prakticky celý můj život," vyjádřil se liberecký bek Rajnoch na twitterovém účtu.

Foto: Profimedia.cz

Rozhodčí Petr Ardeleánu nařídil v Příbrami dvě sporné penalty.

Článek

Už před tím dával najevo, že se mu verdikty sudího v zápase, který se hrál ve stínu derby, nepozdávaly. „Chce se mi z toho brečet..." říkal po zápase. Penalta se kopala po jeho souboji s Kuvajťanem Azízem, po změně stran pak měl faulovat Makedonce Danoského. „Ani jednoho jsem se nedotkl. Ukážu vám modřinu, jak mě Danoski kopl nohou do holeně," prohlásila zimní posila Liberce.

Azíz naopak tvrdil, že ho Rajnoch při první penaltě zatáhl. „Měl jsem balón a někdo mě zezadu atakoval. Tím jsem ztratil rovnováhu. Nepřihrál jsem to," uvedl pro ČTK Azíz Mašán.

„Na penalty se mě neptejte," odpálkoval dotaz k důležitým momentům trenér Slovanu Jaroslav Šilhavý. „Selhali jsme směrem dopředu. Navíc vzadu jsme udělali tři hrubé chyby a to rozhodlo. Jsme zklamaní, ale fňukat nebudeme," řekl Právu kouč s tím, že defenzívě hodně chyběl zraněný Kováč, vpředu pak Šural s Luckassenem, jenž nastoupil až po hodině hry.

Příbrami sporná penalta pomohla i před rokem

Rajnoch litoval, že Liberec po druhé inkasované brance už neměl psychické síly na obrat. „Cítil jsem u spoluhráčů frustraci, už jsme se s tím nedokázali srovnat a něco udělat," konstatoval.

Příbramští učinili krok k záchraně. Jejich zápas s Libercem ovšem provázely diskutabilní momenty jako zhruba před rokem, kdy získali důležité body s Budějovicemi. Tehdy sudí Drahoslav Drábek nařídil podle všeho vymyšlený pokutový kop a Středočechům výrazně pomohl. Vyhráli právě z penalty 1:0. Drábek pak byl vyřazen z listiny sudích pro I. a II. ligu, dnes píská ČFL.

Ardeleánu v sezóně chyboval opakovaně. Lze očekávat, že se k jeho sobotnímu výkonu během pondělka vyjádří šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková.

A liberecká situace v boji o pohárovou Evropu? „Jsme takoví rozdrbaní. Hlavně dopředu nemáme sílu. Chybí nám moment překvapení, chytrost i důraz. Pořád jsme ale na dostřel, byť třetí místo se vzdaluje. Chceme skončit alespoň čtvrtí s myšlenkou, že domácí pohár vyhraje Sparta nebo Plzeň a my půjdeme do předkola Evropské ligy z téhle příčky," plánuje Šilhavý. Zatím je Liberec pátý, bod za čtvrtými Teplicemi, na třetí Boleslav ztrácí pět bodů.

Reklama