Hlavní obsah

Přestupová bomba. Slavia chce ukořistit plzeňskou oporu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„On je dneska apríl?“ nechápavě se ptali fanoušci na sociální síti X, když na povrch prosákly spekulace ohledně možného přestupu brankáře Jindřicha Staňka. Po opoře plzeňské Viktorie totiž údajně touží pražská Slavia. S prvními informacemi o přestupové bombě přišel server Infotbal, zdroje Sport.cz pak potvrdily, že v Edenu panuje o reprezentačního gólmana eminentní zájem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Chorý a brankář Viktorie Plzeň Jindřich Staněk oslavují vítězství po utkání na Slavii.

Článek

Sešívaní v současnosti mezi tyčemi sází na Aleše Mandouse s Ondřejem Kolářem. První jmenovaný má v brankářské hierarchii lepší postavení a plní roli jedničky, Kolář naposledy chytal v zářijovém poháru proti druholigové Kroměříži (2:0). Pokud by Staněk skutečně zamířil do Edenu, o místo v sestavě by se popral hlavně s Mandousem. Kolářovi by, podle zdrojů Sport.cz, nevadilo plnit roli trojky.

Plzeň by se prodeji opory zřejmě nebránila. Staněk se sice během čtyřletého působení ve Viktorii stal nepostradatelným, jenže v dubnu oslaví již osmadvacáté narozeniny. Vedení tak tuší, že v případě adekvátně vysoké nabídky z Edenu půjde o asi poslední možnost k jeho zpeněžení. Západočeši navíc netrpí nouzí o gólmany. V kádru mají teprve osmnáctiletého Viktora Baiera, který za A-tým zatím nastoupil čtyřikrát a výkony si říká o větší prostor. Navrch si v zimě mohou z Bohemians zpátky stáhnout i o sedm let staršího a zkušenějšího Martina Jedličku.

Slávisté naopak vyhlížejí zimní zkvalitnění už tak nabitého kádru. I díky faktu, že na chod klubu bude možná brzy dohlížet nový majitel. Čtvrtý nejbohatší Čech Pavel Tykač je dlouholetým fanouškem sešívaných a v případě, že Slavii skutečně koupí, se údajně nebude bát velkých investic. Za cíl by totiž měl jednoznačně to, aby se klub z Edenu stal jasným hegemonem tuzemské kopané.

K čemuž by Staněk mohl jednoznačně pomoci. Důkazem budiž například jeho heroické výkony v minulém ročníku, kdy byl jedním z hlavních strůjců senzačního postupu Plzně do základní skupiny Ligy mistrů. Přesunem do Edenu by si navíc mohl pomoci i finančně, jelikož by na něj se stoprocentní pravděpodobností čekal lukrativní kontrakt.

Reklama

  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články