Hlavní obsah

Konec Číňanů ve Slavii je prý na spadnutí. Tvrdík se už vyjádřil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve fotbalové Slavii se možná definitivně blíží konec čínské éry. Podle informací serveru inFotbal.cz se chystá prodej vlastnického podílu dosavadních čínských majitelů českému miliardáři Pavlu Tykačovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Fotbalová Slavia možná změní majitele.

Článek

Podle informací ze serveru je transakce na spadnutí a oficiálně by měla být dotažena v prvních měsících příštího roku. Cena za odkup majoritního balíku akcií, který z 99,98 % dosud držela čínská společnost CITIC Europe Holdings, a. s., se má podle nepotvrzených zpráv pohybovat kolem dvou miliard korun.

„Klub nemá žádné právo, možnost ani informace, aby komentoval jakékoliv spekulace spojené s vlastnictvím a rozhodováním svého akcionáře,“ řekl Sport.cz ředitel strategické komunikace sešívaných Jakub Splavec.

Podle informací Sport.cz chodí Tykač pravidelně na zápasy Slavie a pohybuje se v blízkosti jejího předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka, který by mohl i po případném prodeji v klubu ve své funkci zůstat.

„Citic Group je klubu skvělým akcionářem. Slavia má vynikající sportovní i finanční výsledky. Věřím, že zítra vyhrajeme skupinu EL. Hospodaření za rok 2023 je v zisku. Pavel Tykač je velký slávista a přítel. Slavii fandil jeho děda, tatínek i jeho syn. Naposledy včera si koupil jeden z obrazů v charitativní aukci. Jako klub nebudeme komentovat spekulace týkající se majitele. V každém scénáři však Slavii čeká skvělý příští rok,“ napsal Tvrdík ve středu na sociální síť X.

„Jsou to spekulace a v tuto chvíli k nim nemáme žádný komentář,“ komentoval informace o prodeji Slavie pro ČTK Tykačův mluvčí Jan Chudomel.

Devětapadesátiletý Tykač je čtvrtý nejbohatší Čech. Magazín Forbes odhaduje jeho majetek na 180 miliard korun. Stejně jako majitel fotbalové Sparty Daniel Křetínský podniká Tykač především v energetice. Patří mu například energetická společnost Sev.en Group, vlastní i několik elektráren a uhelných dolů.

Reklama

Související témata: