Hlavní obsah

Převažuje frustrace, nejsme v pohárech, hodnotí Křetínský start Sparty

Poslední dobou komentuje dění v klubu jen výjimečně. V souvislosti se jmenováním nového generálního udělal Daniel Křetínský výjimku. Majitel fotbalové Sparty zároveň zhodnotil začátek sezóny. Letenští sice zůstávají v domácí soutěži neporaženi, šéfa klubu ovšem nadále rozčiluje pohárové vyřazení s průměrnou Suboticou. "Převažuje frustrace," netají Křetínský a avizuje, že vypovídající pro něj bude páteční šlágr v Plzni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní fotbalisté Sparty v čele s kapitánem Josefem Šuralem děkují fanouškům po odvetě se Suboticou.

Článek

Sparta se drží v ligové tabulce bod za vedoucí Slavií a stále ještě neokusila hořkost porážky. Majitel klubu ovšem nezapomíná na zpackanou pohárovou kapitolu.

„Jsem rád, že naše výkony jdou nahoru, ale nemůžu úvodní fázi sezóny hodnotit dobře, když nejsme v evropských pohárech. Z tohoto pohledu tedy převažuje frustrace," zdůrazňuje Daniel Křetínský v rozhovoru pro sparťanský web.

"Byli jsme vyřazeni kvůli vlastní hlouposti. A připomínám, že vše začalo už na konci minulého ročníku, kdy jsme nebyli schopni v posledním kole porazit Bohemians, čímž bychom si zajistili pro start v předkolech jinou pozici," kritizuje mužstvo předseda představenstva.

„Nicméně mě těší, že naše poslední výkony vypadají lépe. Vidím velké rezervy, ale mám velkou radost, kam jsme se posunuli. Teď je potřeba to potvrdit v nejnáročnějších zápasech. Jeden z nich nás čeká v pátek, více tedy budu hodnotit po pátku," motivuje Křetínský své chlapce před duelem v Plzni.

Čupr je hlavou celé organizace

Představenstvo Sparty na svém pondělním zasedání schválilo novou organizační strukturu. Generálním ředitelem se stal nový člen představenstva František Čupr, Adam Kotalík bude z pozice místopředsedy představenstva supervizorem sportovní oblasti. Podle Křetínského se Čupr stává hlavou celé organizace, zatímco Kotalíkovy kompetence teď směřují ke sportovnímu úseku a činnosti související s transfery a vyjednáváním o hráčských kontraktech.

„František Čupr bude schopen vést klub samostatněji, než by mohl kdokoli jiný. Má velkou autoritu a bude na Letné umět rozhodnout všechny otázky," ujišťuje Křetínský. „Adam Kotalík si vybudoval velký přehled a zužitkuje ho při celé řadě praktických činností, například při vyjednáváních o hráčských kontraktech a při domlouvání transferů," dodává majitel.

Reklama