Hlavní obsah

Při trenérském debutu prohrál Vrba 0:7. Teď to bylo lepší, říká sarkasticky po debaklu Zlína s Plzní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně vysokým rozdílem padli zlínští fotbalisté v historii samostatné české ligy pouze v roce 2007 na Slavii. Teď si porážku 1:7 zopakovali po tristním výkonu doma s rozjetou Plzní a osamostatnili se na chvostu tabulky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Pavel Vrba při utkání s Plzní.

Článek

„Pro nás je to mimořádně nepříznivý výsledek, který ovlivnilo několik faktorů. Rychlý první gól v naší síti, Černínova brzká červená karta a vysoká herní kvalita Plzně,“ vypočítal důvody debaklu kouč Ševců Pavel Vrba, který v minulosti prožil právě ve Viktorii nejúspěšnější období dosavadní trenérské kariéry.

Zda šlo v deseti rozjetého soupeře zastavit? „Při té síle, kterou Plzeň momentálně má, to bylo hrozně obtížné. Měla střetnutí pod kontrolou. Velmi dobře kombinovala. Těžko říct, zda bychom jí byli schopni čelit v plné sestavě. V defenzívě jsme ale měli být pochopitelně mnohem důraznější,“ uvědomoval si Vrba.

Vzpomněl si, že při svém trenérském debutu v nejvyšší soutěži na lavičce Baníku v roce 2003 padli Ostravští na Slavii dokonce 0:7. „Takže teď to bylo o gól lepší,“ říká sarkasticky.

Černínovu červenou kartu nechtěl zprvu příliš komentovat. „Ani přece nesmím. On šel do souboje dost nešikovně. Úmysl zasáhnout protihráče jsem tam ale rozhodně neviděl. Sudí to nějak posoudil,“ přemítal.

Vrba prozradil, že reprezentanta do 21 let Tkáče střídal proto, že měl žlutou kartu. „Chtěl jsem předejít tomu, aby nedostal ještě i druhou. Další absence v příštím ligovém kole by už byla pro nás velký problém,“ měl jasno.

Proti Plzni postrádal mladého středopolaře Slončíka, který se vrátil ze srazu reprezentační dvacítky zraněný. „Bude nám chybět dva až tři týdny,“ mrzí Vrbu. V závěru však nasadil bosenského beka Pidra, který doplnil zlínské mužstvo v nedávné reprezentační pauze. Ševci by ovšem potřebovali spíš klasického útočníka. „Proč přišel fotbalista na jiný post? To je spíš otázka na klubové vedení. Já ale každé oživení kádru vítám. Pidro je zajímavý hráč a může nám pomoct,“ domnívá se.

Dobře ví, že se jeho tým bude nyní z těžkého direktu složitě vzpamatovávat. „Během pondělí a úterý to ale musíme zvládnout. Nepovedený duel s Plzní si důkladně rozebereme u videa a co nejlíp se připravíme na další ligové utkání v Ostravě,“ plánoval okamžitě Vrba.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články