Hlavní obsah

Příbramský Soldát z první ligové trefy nelétal v oblacích

Příbram

Obránce Karel Soldát svým prvním ligovým gólem trefil v sobotu tři nesmírně cenné body pro Příbram. Díky nim ztrácí Karviná pět bodů na Středočechy a Bohemians jsou jen o dva body před nimi. Naděje na to, že se Příbram vyhne baráži tak není daleko. „V úterý ale musíme v Ďolíčku vyhrát," pravil přesvědčivě pětadvacetiletý fotbalista, který začal hrát nejvyšší soutěž až v této sezoně.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Příbrami se radují z gólu, který dal Karel Soldát (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Svůj první ligový gól Soldát nijak nepřeceňoval. "Jsem za něj rád, přinesl tři body, ale nijak to neprožívám. Na hřišti mám jinou práci než střílet branky. Tenhle jsem dal proto, že po standardce ke mně spadl míč, já k němu doklouzal a procpal ho do brány," říkal skromně.

Před týdnem dostala Příbram pětigólovou nakládačku na Slovácku. Po takových výsledcích se mužstvo mnohdy těžko zvedá... „Pro nás to nebyl problém. Podívejte se na některé výsledky ze základní části. Výprasky pro nás nejsou nic nového. Zvykli jsme si," pravil s lehkým úsměvem. „Do baráže samozřejmě nechceme, máme šanci si to uhrát, ale musíme konečně zabrat venku. Na Bohemce jsme v lize byli kousek od vítězství, tak by to mohlo vyjít teď," přál si.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Karel Soldát z Příbrami (na zemi) dává vítězný gól Středočechů v utkání s Karvinou, zleva jsou dále Ján Krivák z Karviné, Oliver Juan Kingue Simon z Příbrami a brankář Karviné Martin Berkovec.

Kouč Nádvorník věří, že se tým baráži vyhne

Příbramský kouč Roman Nádvorník věděl, že duel s Karvinou je klíčový pro zachování naděje na únik z baráže. „Trochu nám to v první půli svazovalo nohy, chybělo mi v naší hře i nasazení. V kabině jsme si k tomu ale něco řekli a po změně stran kluci přidali na nasazení i agresivitě a zaslouženě jsme vyhráli. Kdyby Mingazov proměnil svoji tutovku na 2:0, bylo by po zápase, takhle jsme ho museli odmakat až do konce, ale za výkon patří hráčům dík," přiznal po utkání.

Dobře si však uvědomuje, že teď jsou před jeho hráči dva velmi těžké zápasy. „Situace v tabulce je taková, že do baráže může spadnout kdokoliv z trojice Příbram, Bohemka, Opava. Nás čekají oba tihle soupeři venku. Příbrami se sice na hřištích soupeřů moc nedaří, ale je to o nastavení v hlavách. Třeba v Teplicích jsme těžký zápas zvládli a bodovali. Když teď urveme nějaké body venku a v posledním kole porazíme Duklu, pak je únik z baráže naprosto reálný. Mladí kluci v mužstvu nemají s takovými zápasy moc zkušeností, ale věřím, že jako tým je dokážeme zvládnout," řekl s optimismem v hlase příbramský kouč.

Reklama

Související témata: