Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Plzeň má proti Interu slušnou šanci na body. Ztrácí Sparta respekt? Asi to tak bude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Utkání Viktorie Plzeň s Interem Milán v Lize mistrů či boj Západočechů o titul, kde hlavním konkurentem je opět Slavia, zatímco Sparta zjevně ztrácí. To je část témat Přímáku s někdejším hráčem akademie Interu Milanem Jiráskem. Na co by si podle něj měli svěřenci Michala Bílka dávat největší pozor? „Útočná dvojice. Teď jim z toho vypadl Lukaku, ale jak Martinez, tak Džeko jsou ohromná síla a typologicky se dobře doplňují,“ odpovídá ve fotbalovém pořadu redakce Sport.cz.

Přímák s Milanem JiráskemVideo: Sport.cz

 
Článek

„Samozřejmě to bude úplně jiný zápas než s Barcelonou, protože Inter se prezentuje úplně jiným fotbalem," míní Jirásek a více o stylu italského velkoklubu říká v Přímáku.

Jako bývalý hráč Sparty také čelí otázce, zda jeho někdejší zaměstnavatel neztrácí v posledních letech respekt soupeřů.

Jakou práci dělají fotbalisté po skončení kariéry? Některé příběhy vás možná zaskočí. Pasáž z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Asi to tak trošku bude, protože když to vezmeme i z historie, nebo pět sedm let zpátky, když se hrálo na Spartě, bralo se to, že když tam uhrajeme body, tak to bude dobré," reaguje 30letý fotbalista, jenž si zahrál nejvyšší soutěž také v dresu Teplic, Baníku či Bohemians.

„Ale teď se asi ten pohled trošku změnil a ty týmy zjistily, že se s nimi hrát dá a dají se uhrávat body, a o to to bude pro Spartu těžší, protože sebevědomí dělá hrozně moc," dodává. Připomeňme, že v posledních čtyřech ligových kláních Letenští pouze remizovali.

Kdo se dočká premiérové pozvánky do reprezentace? Pasáž z PřímákuVideo: Sport.cz

Řeč také přichází na přestupy mladých fotbalistů do zahraničních klubů. A v závěru se věnujeme i Viktorii Žižkov, v jejímž kádru Milan Jirásek momentálně působí. Pražský celek v minulém ročníku sestoupil do ČFL, v klubu však proběhly změny, které mají „Viktorku" posunout výš, než jsme byli v předchozích letech zvyklí.

Celý Přímák si můžete přehrát nejen jako video, ale také ve formě podcastu.

Reklama