Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Jaký typ hráče chybí Slavii? A kdo z Česka dostal doporučení do bundesligy?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako hráč má bohaté zkušenosti s bundesligou, jako sportovní ředitel působil v nejvyšší tuzemské soutěži a jako trenér už pronikl mezi profesionály. „Nemůžu říct, že po konci kariéry v Německu jsem chtěl pokračovat jako trenér, ale určitě jsem chtěl zůstat u fotbalu v jakékoliv roli,“ vysvětluje David Jarolím ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz. Se 43letým členem slavné fotbalové rodiny rozebíráme i další více či méně aktuální témata, ať už z evropských pohárů, domácí nejvyšší souteže, německého fotbalu či života fotbalisty po skončení hráčské kariéry.

Bývalý fotbalista David Jarolím byl v pátek 9. září 2022 hostem pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Po jednoznačné prohře Plzně 1:5 v Barceloně přišly pro český fotbal nešťastné duely v Konferenční lize. Slovácko ve 22. minutě vedlo 2:0 a Partizan Bělehrad šel do deseti, přesto srbský celek po změně stran otočil a svěřenci Martina Svědíka ještě museli být rádi, že Libor Kozák v 83. minutě srovnal na konečných 3:3.

„Zápas měli dobře rozehraný, ale nevstoupili dobře do druhého poločasu, na druhou stranu prohrávali 2:3, dokázali se vrátit a ještě mohli dát gól," všímá si bývalý kapitán Hamburku.

Také Slavia získala jen bod, přestože sahala po třech. V závěru totiž za stavu 1:1 neuspěl z penalty Lukáš Provod. „Očekávání jsou u Slavie rok od roku větší, na druhou stranu si zvykli, že v každém přestupovém období někdo odejde. Musejí nahrazovat klíčového hráče," upozorňuje Jarolím.

Kdo vyhraje titul ve Fortuna lize? Ptáme se v PřímákuVideo: Sport.cz

O víkendu pokračuje fotbalová Fortuna liga. „Asi nejlepší formu mimo mužstev, od kterých se to očekávalo, má Liberec. Myslím, že Luboš Kozel tam odvádí dobrou práci," míní David Jarolím. Koho tipuje na mistrovský titul a kdo z hráčů jej nejvíc zaujal, je také náplní pořadu.

Věnujeme se rovněž přestupům či hostováním last-minute těsně před čtvrteční půlnoci, kdy se zavřelo letní transferové okno v Česku.

Blíží se také oznámení nominace na Ligu národů, a proto se ptáme Davida Jarolíma na možné nové tváře v týmu Jaroslava Šilhavého. „Hlavně bych řekl, že hráči, kteří hrají poháry a dlouhodobě si drží formu, si to zaslouží," říká někdejší reprezentační záložník. Konkrétní jména se dozvíte v pořadu.

Preview 8. kola Fortuna ligy v PřímákuVideo: Sport.cz

V Přímáku se také věnujeme fotbalistům, kteří po skončení kariéry přesedlali do zcela odlišných odvětví. A řeč přichází i na trápení tradičního německého klubu Hamburger SV. Celý díl si můžete přehrát také jako podcast.

Reklama

Související témata: