Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Stali se z vás srabi, vzkazuje českým trenérům Csaplár

Pořádně ostrý vzkaz poslal Josef Csaplár, známý fotbalový expert, českým trenérům v osmém dílu pořadu Přímák, který se na Sport.cz věnuje aktuálnímu fotbalovému dění. Bývalý kouč Slavie, Liberce nebo Příbrami vůbec nešetří své kolegy. „To, co trenérům dneska chybí na prvním místě, je kompetentnost lidská, to je schopnost stát si za svým názorem,“ uvádí ve fotbalovém studiu Sport.cz.

PŘÍMÁK: Stali se z vás srabi, vzkazuje českým trenérům Csaplár.Video: Sport.cz

 
Článek

„Čeští trenéři, jak jste se nechali ochočit, abyste si udrželi džoby... Prostě stali se z vás srabi,“ nebere si servítky.

Otázka také přišla na vysoký průměrný věk českých trenérů, kterým podle březnových výsledků průzkumu Mezinárodního centra sportovních studií je v průměru 53 let, což je na evropské poměry velmi vysoký věk.

Dostávají u nás mladí kouči málo prostoru? Expert má jasno. „Spousta mladých trenérů dostala šanci v lize, aniž by tam měli co dělat,“ říká Josef Csaplár.

V Přímáku také rozebíral roli starších hráčů v českých týmech, nebo překvapení nejvyšší soutěže z Hradce Králové. Votroci se totiž představí ve skupině o titul.

Reklama

Související témata: