Hlavní obsah

Příprava? Řežba! Nejvíc okopávali Hložka, na nosítkách skončil Frýdek

Bad Leonfelden

Zápasům v přátelském duchu během přípravného období nejspíš odzvonilo. Fotbal je čím dál agresívnější, čemuž odpovídají i přípravné duely. Třeba Sparta v Rakousku prošla pěknou řežbou s Dynamem Moskva (1:1). Soupeř si vykoledoval čtyři žluté karty a v některých případech ho rozhodčí ušetřil červené. Nemilé pro Letenské je, že na početnou marodku přibyl Martin Frýdek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty byl nejčastějším terčem faulů hráčů Dynama.

Článek

Ne že by si zástupci letenského klubu stěžovali. V soutěžních zápasech je nic moc něžnějšího nečeká, to je sparťanům jasné.

„Dynamo zápas pojalo trochu agresivněji, ale to je dobře. Přesně takoví soupeři nás čekají i v lize," uvědomuje si v rozhovoru pro klubovou televizi obránce Matěj Hanousek.

Trenéři však přesto na lavičce často trnuli hrůzou. Nejvíc se báli o zdraví teenagera Hložka. „Adam byl asi nejvíc faulovaný hráč na hřišti. Ale to je fotbal, přípravné zápasy takové jsou. Už nejde o přáteláky, ale nominační utkání, všichni do nich jdou naplno," líčí asistent Michal Horňák.

Zranění však paradoxně nelze přičíst ostré hře soupeře. Martin Frýdek tvrdě naskočil do hlavičkového souboje a po nekoordinovaném pádu opustil hřiště na nosítkách.

„Má zřejmě poraněný postranní vaz, nemáme však zatím žádné vyšetření. Ale určitě si myslíme, že do posledního zápasu tady v Rakousku s Lincem nenastoupí," konstatoval Horňák bezprostředně po utkání. Další podrobnosti ohledně zdravotního stavu jedné z opor letenský klub dosud nezveřejnil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články