Hlavní obsah

Přišel a vykouzlil historickou výhru nad Spartou. Hráči si dokázali, že to jde, lebedil si Jinoch

Jihlava

Usmíval se jako sluníčko, pusu od ucha k uchu. Aby ne. Jihlavu převzal Josef Jinoch po odvolaném kouči Michalu Bílkovi čtyři dny před zápasem se Spartou. V kritické situaci, namočená v sestupovém marastu. Vzhledem k výhře Příbrami nad Karvinou šla do souboje s Letenskými dokonce z posledního místa. Jenže na tabuli svítilo po konci zápasu 1:0. Premiéra jako hrom.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Jihlavy Josef Jinoch oslavuje vítězství nad Spartou.

Článek

„Zápas probíhal podle našich předpokladů. Sparta držela míč, my jsme čekali na šanci, která se naskytne. Chtěli jsme hrozit z brejků. Vytvořili jsem si jich pět, které mohly skončit gólem. Po chybě sparťanské obrany se nám podařilo jeden proměnit, mohli jsme přidat i další. Jsem strašně rád, že kluci dokázali sami době, že to jde. Že můžou vyhrát s kýmkoli," radoval se Jinoch.

Sezónu zahajoval ještě v pozici sportovního manažera Slavie, v Edenu během podzimu skončil. Když v minulém týdnu zavolala Vysočina SOS, klubu, kde před lety působil v managementu, nemohl pomoc odmítnout. Co zásadního „provedl" s týmem, který pro Jihlavu dobyl historicky první triumf nad Spartou?

„Příliš toho dělat nešlo, měli jsme po mém příchodu jen tři tréninky. Chtěl jsem, aby po šoku z výměny trenéra hráči věřili, že můžou být úspěšní," podotkl Jinoch, podle kterého se Vysočina obětovala pro tři body víc, než soupeř. „Na hřišti bylo vidět, že chceme vyhrát za každou cenu, a že ve vítězství i víc věříme," uvedl jihlavský trenér.

Díky nečekanému skalpu si jeho mužstvo mocně pomohlo v boji o záchranu. Na 14. Hradec Králové, který v pondělí čeká těžký duel na Slavii, ztrácí jediný bod. „Doufám, že Slavie nám v pondělí pomůže. Klukům ale říkám, aby nekoukali kolem, jak kdo hraje. Bez toho, abychom bodovali my sami, se nezachráníme," dodal Jinoch.

Reklama

Související témata: