Hlavní obsah

Priske: Je mi jedno, kdo je favorit na titul. Ve Spartě ho musíte vyhrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabitý, ale úspěšný týden. Ve středu postoupili přes České Budějovice do finále domácího poháru, v němž se 3. května utká se Slavií. V neděli pak fotbalisté Sparty uspěli v Pardubicích a v lize zvítězili podeváté za sebou. Jako jediní na jaře drží neporazitelnost a od říjnového ligového debaklu 0:4 na Slavii nenašli přemožitele v 16 soutěžních duelech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske děkuje po utkání fanouškům.

Článek

Střídání stráží. Sparta se posunula do čela tabulky o dva body před městského rivala Slavii, s níž se utká již v sobotu.

Pro trenéra Briana Priskeho není podstatné, kdo je teď hlavním favoritem na titul.

„Nevím, jestli jsme favoriti, nechám to na vás... Je mi jedno, jestli jimi jsme, nebo ne. Když jste ve Spartě, musíte vyhrát titul, je to strašně prosté," poukazuje dánský kouč.

„Musíme odvést svoji práci. Máme za sebou povedenou sérii výsledků a výkonů. První příčka nám dodá dobrý pocit, že jsme tam, kde chceme být. Pořád ale v lize zbývá odehrát dost zápasů, devět. Boj bude ještě složitý, ale uděláme všechno, abychom dosáhli našeho největšího cíle," ujišťuje Priske.

Výkon jeho týmu v Pardubicích nebyl bez chyb, celý zápas měl nicméně ve svojí moci.

„Bylo to třetí úspěšné utkání v jednom týdnu, navíc po důležitém pohárovém semifinále. Je dobře, že jsme si před následujícím domácím utkáním připsali další tři body," cení si.

Zmiňovaným nejbližším zápasem je derby. První ze tří, která spolu pražská S do konce sezony ještě svedou.

Podzimní duel v Edenu byl pro sparťany tvrdou fackou. Nezvládli ho ani herně, ani mentálně. „Na Slavii jsme tehdy nebyli mentálně připraveni, nebyli jsme dostatečně nastavení na derby. Teď budeme hrát doma. Porážka před skoro šesti měsíci byla velkou lekcí. Očekávám, že si všichni uvědomují, jak derby nejen hrát, ale jak ho i vyhrát," doufá pětačtyřicetiletý Dán.

Reklama

Související témata: