Hlavní obsah

Priske: Kuchtova role se nemění. Chci, aby moji útočníci dávali góly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat do ligové reality nebývá po reprezentační pauze hladký. Fotbalisté pražské Sparty ho zvládli a porazili v 16. kole Zlín 2:0. Obhájci titulu se díky vítězství ve výročním utkání ke 130 letům od založení klubu vrátili do čela tabulky o dva body před městského rivala Slavii. „Musíme hrát dobře po celých 90 minut, ne jenom 45,“ poukazuje trenér Brian Priske, že druhý poločas nebyl vůbec povedený.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Sparty Praha Brian Priske po utkání se Zlínem.

Článek

Roli favorita jste potvrdili a Zlín porazili. Jste spokojený?

První půle byla v mnoha obhledech dobrá. Měli jsme potřebnou intenzitu, dali dva góly. Vytvořili jsme si dost šancí, branek mohlo být třeba pět. V druhé půli jsme šli s kvalitou trochu dolů. Na druhou stranu, máme tři body, čisté konto a vracíme se do čela tabulky. Samozřejmě na sebe máme velké nároky. Vždycky se chceme přiblížit maximu. V celém zápase, a nejen v prvním poločase.

Ve čtvrtek hostíte Betis Sevilla. Je první poločas dobrý signál před utkáním Evropské ligy?

Doufám. Není pochyb, že nám reprezentační přestávka tentokrát prospěla. Vypadali jsme před ní unaveně. Pauzu jsme využili k odpočinku. Hráči dostali několik volných dnů. Poslední týden před přestávkou byl pro nás těžký. Cestování z Glasgow, pak na Baník. Navíc jsme měli také nějaká zranění. Co se týká období do Vánoc, mám od něj velká očekávání. Čtyři domácí zápasy, hrajeme jen dvě utkání venku. Doufám, že v závěrečném období roku budeme podávat v zápasech dobré výkony.

Jan Kuchta skóroval naposledy začátkem října. Jeho role se trochu mění, vytváří šance pro ostatní. Trápí vás, že nedává góly?

Tak především, jeho role se nezměnila. Někdy je součástí výstavby, někdy chceme, aby byl v nábězích směrem k brance. V tom je podle mého jeden z nejlepších v lize. A také chceme, aby se podílel na defenzivě. Jestli mi dělá jeho produktivita starosti, je asi silný výraz. Šance měl před pauzou a také se Zlínem. Měl je proměnit. Pak jde o individuální kvalitu a rozhodnutí. Musí se podívat sám do sebe a vidět drobné detaily, které může zlepšit. V mnoha ohledech ale odehrál dobrý zápas. Připsal si krásnou asistenci na první gól. Samozřejmě ale chci, aby moji útočníci dávali góly. To je jasné.

Po téměř dvouměsíční absenci se na hřiště vrátil Ladislav Krejčí. Pro mužstvo je hodně důležitý.

Je samozřejmě dobré mít ho zpět. Je to náš kapitán, vždy je dobrá zpráva, když je na hřišti. Máme k dispozici celý tým. Neměli jsme před Zlínem žádného zraněného hráče. Je velká zásluha našeho realizačního týmu, že nám dává možnost pracovat s kompletním kádrem před závěrem roku. Jen dobře, že Krejčí zažil ostrý zápas pod reflektory. Ve čtvrtek bude schopen nastoupit v základní sestavě. Měl dobrý týden, trénoval velmi tvrdě. Rozhodli jsme se ho proto nasadit během druhého poločasu do hry.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.