Hlavní obsah

Priske: Slabý výkon, dostali jsme ránu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá série jednou skončí. A tak ani obhájci mistrovského titulu už nejsou ve Fortuna lize bez porážky. Fotbalisté pražské Sparty si pro ni ve 13. kole dojeli do Mladé Boleslavi (1:3). „S výkonem nejsem spokojený. Příliš často jsme činili špatná rozhodnutí, zejména na míči. V tomto ohledu to byl slabý výkon,“ kritizuje trenér Brian Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske během utkání v Mladé Boleslavi.

Článek

Marodka se Spartě rozrostla, k Haraslínovi s Krejčím se přidali také Preciado a Vitík. Kouč tak proti čtvrtečnímu zápasu v Evropské lize s Rangers (0:0) učinil čtyři změny v sestavě. Výkon jeho týmu nebyl ve městě automobilů stoprocentně koncentrovaný. Sparta hrála profesorky, bez pohybu, příliš pomalu, málo po stranách. Možná se projevila únava některých hráčů z nabitého programu, hlavně psychická. Především však narazila na skvělého soupeře, jakým Mladá Boleslav rozhodně byla.

„Věděli jsme, z čeho bude Boleslav hrozit. Že vpředu má vysokého Hilála, kolem nějž jsou rychlí hráči, kteří budou čekat buď na brejkové situace, nebo po něm budou sbírat druhé míče. Boleslav si zaslouží uznání. Zrovna Hilál odehrál skvělý zápas. Nejsem si jistý, jestli jsem ho v této sezoně viděl hrát lépe,“ líčí Priske.

Teď čekají jeho chlapce znovu dva zápasy v týdnu, oba s Bohemians. Nejprve pohárový v Ďolíčku, poté ligový na Letné. „S týmem budu pracovat jako vždycky, porážka na tom nic nemění. Nemáme čas se litovat, další utkání čeká už ve středu. Dostali jsme ránu, teď se musíme vrátit ke stylu hry, který nám přinesl úspěchy,“ vyzývá Priske.

Sparta byla hodně děravá v obraně, především kapitán Filip Panák se dopustil hrubých chyb. Po jedné z nich padl druhý gól Boleslavi.

„Je pravda, že Pany udělal o trochu víc chyb než obvykle, ale to můžeme říct o více hráčích. Filip je samozřejmě zklamaný. Druhý gól nebyla chyba jen Panáka, brankář Vindahl se například mohl rozhodnout pro dlouhý balon namísto krátkého a můžeme říci, že to bylo selhání celého týmu, který měl tuto situaci vytlačit výš,“ hodnotí dánský kouč.

Jen na lavičce začal třeba Kairinen. „Kaan odehrál v posledním týdnu spoustu minut, a v následujících šesti dnech nás navíc čekají další dva zápasy, proto jsem se rozhodl jej pošetřit. Na druhou stranu například Jakub Pešek neodehrál vůbec špatné utkání. Pokud ale nebudeme po celých devadesát minut ukazovat naše maximum, tak budeme ztrácet body,“ poukazuje Priske.

Nabízí se otázka, o kolik slabší je Sparta bez Krejčího a Haraslína.

„Nemyslím si, že je to férová otázka vůči ostatním klukům. Krejčí je kapitán, je samozřejmě důležitý a předvádí nadstandardní výkon, stejně jako Haraslín, zranění jsou ale součástí fotbalu. Oba kluci zkrátka momentálně nejsou k dispozici. Další jsou schopni je zastoupit. Nechtějte proto po mně odpověď typu, že jsme bez nich slabší. Minulý týden jsme bez těchto dvou vyhráli 4:0 v lize a proti Glasgow předvedli super výkon, za který jsme si také zasloužili vyhrát,“ stojí si Priske za svým.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.