Hlavní obsah

Problém Sparty? Hráči musí bojovat za tým. Ne, aby hráli na sebe a některým to bylo jedno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bude trápení Sparty v nejvyšší soutěži pokračovat? Každopádně letenský celek čeká po čtyřech remízách pořádně těžká bitva s Baníkem Ostrava. Soupeře navíc povede v sobotu večer na Letné bývalý kouč Pražanů Pavel Vrba. „Vymyslí taktiku, aby neprohrál. Přemotivovaný nebude, je profesionál, takových zápasů už zažil," myslí si expert Pavel Mareš v pořadu Přímák.

Trenér Priske musí srovnat tým, hráči musí bojovat za Spartu. Expert Pavel Mareš diskutuje v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Je jasné, že bude ostře sledovaný. Angažmá na Letné se zkušenému kouči Pavlu Vrbovi nepovedlo. Teď se vrací na půdu svého bývalého zaměstnavatele jako trenér Baníku. A měl by mít díky působení ve Spartě výhodu. „Určitě Spartu studoval a hledal, kde je problém. Vrba zná limity hráčů," míní bývalý reprezentant.

Ani jeho celek ale nerozjel sezonu optimálně. „Možná má na hráče velké nároky, chce po nich složitější věci. To může trvat, než to pochopí. Ale jestli chce hrát Baník o poháry, musí udělat vše pro výsledek," hlásí v pořadu Přímák expert. Jedním z ostravských trumfů na Letné by pak mohl být exsparťan Srdjan Plavšič. „Asi to dostane na Letné sežrat, ale jemu je to jedno. Pod Vrbou se uklidní, půjde si to se Spartou rozdat a ta bude mít velké starosti," tuší expert.

Baník Ostrava na čtvrté místo nemá hráčskou kvalitu. Diskuze z pořadu Přímák na Sport.cz.Video: Sport.cz

Spartě jistě nenahrává bídná bilance čtyř remíz v řadě v nejvyšší soutěži. „Všichni říkají, co se děje. Něco to znamená, když neporazí týmy jako jsou Bohemka nebo Teplice, něco nebude v pořádku. Baník ve vší úctě je na vyšší úrovni než Teplice," posílá Spartě varování Mareš.

Fanoušci Sparty vyvěsili Rosického dres vzhůru nohama a skandovali „Rosický demisi“. Diskutujeme v PřímákuVideo: Sport.cz

Když má ale pojmenovat přesně problém Letenských, může jen odhadovat, kde jsou příčiny současného trápení. „Nejsem na tréninku, nevím, jak hráči pracují, zda hráči táhnou za jeden provaz. Trenér to musí srovnat, aby všichni hráli za Spartu, za ten tým a ne, aby hráli na sebe, nebo to některým bylo úplně jedno. A taky je fakt, že když Sparta udělá chybu, tak hned dostane gól. To je třeba zastavit."

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články