Hlavní obsah

Produktivnější než ofenzivní hvězdy za milióny. Řízný stoper drží Spartu

Praha

Koncem srpna vzbudil pěkný rozruch, když se na srazu slovenské reprezentace opřel do některých svých nových sparťanských spoluhráčů. „Přišli si jen zahrát fotbal, nehrají na sto procent,“ nebral si Lukáš Štetina servítky. Sám šestadvacetiletý stoper je přitom jednou z jedenácti letních akvizic v rudém dresu. Vybojoval si místo v základní sestavě, v poslední době je navíc produktivnější než Ben Chaim, Biabiany a spol.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Štetina ze Sparty po výhře nad Baníkem.

Článek
Fotogalerie

Nic než urputná bitva, v níž Sparta porazila Jihlavu těsně 1:0. Jeho asistence byla zlatým hřebem ligového duelu. Ze středu hřiště přihrál do šestnáctky na milimetr přesně a Václav Kadlec ideální nabídkou nepohrdl. Obránce Lukáš Štetina tak drží produktivní sérii.

„Po vítězném gólu Baníku a první brance za slovenskou reprezentaci na Ukrajině se teď podařila asistence. Těší mě, navíc jsme vyhráli a máme tři body, i když náš výkon nebyl ideální. Také kvůli těžkému terénu se nehrál pohledný fotbal," hodnotí řízný stoper.

Štetinu měli na seznamu vytipovaných posil již trenéři Zdeněk Ščasný a Petr Rada. Z Dukly však přišel až v červnu, když se mužstva ujímal Andrea Stramaccioni. Slovenský stoper je jednou z mála vydařených letních posil. Proto hraje dál, i když je k dispozici také uzdravený turecký konkurent Semih Kaya.

„Štetina s Hovorkou si vydobyli místo svými výkony. Do stoperské dvojice nebudu v závěru podzimu zasahovat, Kaya bude připraven zaskočit," avizuje italský trenér.

Motivací je teď druhá příčka

Aby si Sparta udržela pro jaro reálnou naději aspoň na druhé místo, potřebuje zvládnout zbývající letošní zápasy v Olomouci a s Mladou Boleslaví.

„Samozřejmě věříme, že bychom do konce podzimu nemuseli ztratit už ani bod. Sílu na to máme. Musíme dál podávat zodpovědné výkony," vyzývá Štetina.

Navzdory vítězství odměnil jeho tým pískot zklamaných diváků.

„Fanoušci pískají, protože náš fotbal není pohledný a takový, na jaký jsou zvyklí. Vyhráváme jen o gól, občas se i bojíme o výsledek. Je jasné, že Sparta by měla být důraznější a vyhrávat větším gólovým rozdílem," uvědomuje si stoper, že sami hráči si musejí fanoušky získat zpátky na svou stranu.

Zatím si diváci skandováním vymohli, že v závěru utkání s Jihlavou zase nastoupil odstavený kapitán Lafata.

„Sám jsem poznal, jak těžké je proti Davidovi hrát. Nevím, jaká přesně jeho situace teď je. Myslím však, že ligu může hrát ještě poměrně dlouho. A byl bych rád, kdyby u nás pokračoval. Je kvalitní, dokáže strhnout mužstvo. Prostě David Lafata," poukazuje Štetina.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.