Hlavní obsah

Prohráli jsme zbytečně, bědoval Kozel po první letošní ztrátě Liberce

Liberecká jízda končí. Rozjetý vlak jménem Slovan po skvělém vstupu do sezóny poprvé narazil, v Ďolíčku podlehl Pardubicím 2:1. Polovinu dvougólového manka z prvního dějství sice prakticky ihned po zahájení druhé půle smazal střídající Kozák, další branka ale již v utkání nepadla a družina trenéra Kozla tak v letošním ročníku poprvé ochutnala hořkost porážky.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Liberce Luboš Kozel během duelu s Pardubicemi.

Článek

„Dnes opravdu nemůžu být spokojený. Nechci snižovat výkon Pardubic, ale prohráli jsme dle mého názoru zbytečně, hlavně kvůli slabé první půli. Snažili jsme se na hráče apelovat, aby po dvou výhrách nelétali hlavou v oblacích, dnes jsme to ale bohužel neuhlídali. Přišlo mi, že někteří si jen přišli zahrát fotbal a mysleli si, že to bude stačit," kritizoval profesorský přístup svých svěřenců Kozel.

„Místo toho, abychom po inkasované brance ze 43. minuty dohráli poločas v poklidu, dostaneme o chvíli později ještě další gól od stopera soupeře po naivní individuální chybě," komentoval liberecký trenér minelu Rondiće, která vedla k nakonec vítězné trefě Pardubic. Šanci na reparát bosenský útočník již nedostal, druhé dějství sledoval již převlečený z lavičky náhradníků.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Tomáš Vlček z Pardubic a Theodor Gebre Selassie z Liberce.

„Během poločasové přestávky jsem byl na hráče pořádně nepříjemný, v první půli vlastně nikdo nehrál to, co měl. Všechno to bylo až příliš pomalé. O pauze jsme kvůli tomu vystřídali dva hráče, což našemu výkonu prospělo. Byli jsme díky rychlému gólu na koni a hnali se za vyrovnáním, další situace jsme ale již nedořešili do konce. Bohužel, po podceněném prvním poločase nám již štěstí nepřálo a Pardubice zaslouženě vyhrály," dodal 51letý trenér Severočechů.

Se smíšenými pocity bude vzpomínat na utkání host ze Sparty, Matyáš Kozák. Ten přinesl Liberci do druhé půle kýžené oživení hry a krátce po svém nástupu na hřiště si připsal první ligovou branku v kariéře, ani jeho snažení ale Slovan k bodovému zisku nenasměrovalo. „Dát v lize gól byl vždycky můj dětský sen a za jeho splnění jsem moc rád, neodvážíme ale tři body, takže má trošku hořkou pachuť," komentoval 21letý útočník, který si angažmá na severu Čech vloni vystřílel dvanácti druholigovými brankami v jednadvaceti představeních v dresu sparťanského béčka.

Jedním z mála pozitiv z pohledu Slovanu pak dnes mohla být podpora jeho příznivců, kterou neváhal ocenit ani trenér Luboš Kozel. „Říkali jsme si na začátku zápasu, že bychom mohli hrát skoro v domácím prostředí, o to více mě ale dnešní porážka mrzí. Fanoušky jsme posledními dvěma utkáními dobře naladili a pak si to pokazíme takovým výkonem v prvním poločase," uzavřel kouč Severočechů.

Reklama

Související témata: