Hlavní obsah

Proti Liberci tomu od nás chybělo úplně všechno, nebere si servítky stoper Zbrojovky Pernica

Po nadějné remíze 1:1 v Mladé Boleslavi přišlo o šest dní později obrovské vystřízlivění. Brněnští fotbalisté další záchranářskou bitvu nezvládli, v předehrávce 16. ligového kola padli na svém stadionu vysoko s Libercem 0:3.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Oslava prvního gólu Jhona Mosquery z Liberce (klečí vlevo).

Článek

„Tentokrát tomu chybělo z naší strany úplně všechno. A to jsme hráli doma. Vyslali jsme sice na soupeřova brankáře v úvodu první střelu, ale pak už si skoro nepamatuju, že bychom byli v libereckém velkém vápně," nebere si servítky z Plzně hostující stoper Luděk Pernica.

Připouští, že má svůj podíl na vedoucí trefě Liberce. „S Honzou Moravcem jsme se nedomluvili, přenechali jsme pálícímu Mosquerovi až příliš mnoho prostoru. Také druhá branka byla tragická, Rabušic dorážel úplně volný. A třetím gólem Liberce jen vyvrcholil náš zmar," stýská si Pernica.

Rovněž kouče Zbrojovky Richarda Dostálka štve, že jeho mužstvo nabídlo hostům všechny branky samo. „Bohužel jsme se nevyvarovali řady individuálních chyb. Byli jsme nuceni výsledek otáčet, a na to nemáme dostatečnou kvalitu," uznává trenér.

Sporný Chalušův zákrok

Ještě za bezbrankového stavu se zdálo, že Zbrojovka mohla zahrávat penaltu za Chalušův zákrok na mladého brněnského útočníka Filu. „Já si to z lavičky netroufám posoudit. Škoda, že nedošlo k prohlídce videa. Možná ale sudí viděl, že to faul nebyl," přemítá Dostálek.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Ondřej Pachlopník z Brna a Jan Mikula z Liberce.

Hájí tah s nasazením zimní posily Záhumenského na levou stranu zálohy. „Reagovali jsme tím na absenci Fouska kvůli čtyřem žlutým kartám. Tím, že chyběl, jsme potřebovali někoho k lajně. Zatím je předčasné hodnotit, zda bude Záhumenský přínosem, je u nás příliš krátce," tvrdí Dostálek.

Připouští, že Zbrojovka stále hledá fotbalisty, kteří by jí pomohli. „Momentálně potřebujeme hráče především do ofenzívy. Času je na to pořád dost, ale jde o to, zda se nám podaří najít vhodné typy," uvědomuje si.

Hned příští neděli čeká jeho celek další klíčový duel s poslední Opavou. „Od pondělí se na ni začneme důkladně chystat. Pečlivě si její hru nastudujeme a jsem přesvědčený, že se nám podaří vybrat takovou sestavu, abychom ve slezském městě uspěli," neskládá Dostálek zbraně.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články