Hlavní obsah

První slezské derby sezony bez vítěze. Baník chvátal, Karviná byla ustrašená

Karviná

První letošní slezské derby, v němž hrál Baník na hřišti Karviné, nemělo vítěze. Utkání téměř bez šancí skončilo remízou 0:0, která nepotěšila vlastně nikoho. Střelecky naprázdno vyšly útočné posily obou týmů. Domácí fotbalista Michal Papadopulos zakončoval dvakrát hlavou nad, hostující Tomáš Zajíc toho moc ukázat nestihl, protože kvůli zranění stehenního svalu po půl hodině střídal.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Kristi Qose z Karviné a Tomáš Zajíc z Ostravy.

Článek

„Neodvedli jsme takový výkon, jaký jsme očekávali. Hlavně v první půli jsme hodně chvátali, ale byli jsme hodně nepřesní. Ve druhé půlce se to zlepšilo. Byly tam šance, které se daly vyřešit lépe, tentokrát nám ale v šestnáctce chyběla kvalita," zlobil se trenér Baníku Luboš Kozel.

Jeho tým narozdíl od domácích alespoň vystřelil na branku. Pokorný mířil dobře hlavou, Šašinka už tak nebezpečný nebyl. Dalekonosný pokus Jánoše z půlky přelobovat brankáře Bolka šel daleko mimo. „Domácí nás ve druhé polovině sice párkrát díky standardkám zavřeli, ale šanci si prakticky nevytvořili. My šance měli, ale měli jsme je vyřešit lépe," uvedl Kozel, pod jehož vedením Baník osmkrát za sebou v lize nezvítězil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Karviné Juraj Jarábek.

Spokojený nebyl ani jeho protějšek na straně Karviné Juraj Jarábek. „Byli jsme docela ustrašení," poukázal. „Ale bylo to logické, neměli jsme tolik času na přípravu jako Baník a ještě nám chybí herní a pohybové návyky. Navíc někteří hráči přišli teprve nedávno. Až si to sedne, budeme silnější," připomněl Jarábek, že Baník skončil minulou sezonu o několik týdnů dříve, než Karviná a začal proto dřív i přípravu.

Nové tváře v karvinském dresu Jarábek pochválil. „Obhájily svou pozici. Míša Papadopulos ukázal kvalitu na hrotu, udržel míče, sklepával je. Filip Twardzik byl taky dobrý, nezklamal ani mladý Ostrák. Bartošák to měl možná nejtěžší, protože přišel na poslední chvíli a v prvním poločase to asi nebylo úplně ono, ale postupem času se zlepšoval. Souhra bude chvíli trvat, ale všichni si zaslouží pochvalu za týmový výkon a organizaci hry. Byli jsme dobře připraveni," mínil Jarábek, jehož tým čeká na ligové vítězství deset zápasů.

Ostravský Luboš Kozel z posil využil kromě Zajíce už jen Jana Jurošku, který dostal přednost na pravé straně obrny místo Martin Filla. Středopolař Daniel Tetour nebyl ani v nominaci. „Přišel až těsně před koncem soustředění, navíc po zranění. Neodehrál ani jeden zápas, nebyl připravený," vysvětloval Kozel.

Reklama

Související témata: