Hlavní obsah

Prvním odstřeleným trenérem je Habanec! Proti Spartě povedou Zbrojovku asistenti

Aktualizováno

Prvním odvolaným koučem v nové ligové sezóně je Svatopluk Habanec z Brna. Fotbalisty Zbrojovky v sobotním utkání proti Spartě povedou asistenti Richard Dostálek a Lukáš Přerost. Představenstvo klubu tak rozhodlo na pondělním jednání, během něhož analyzovalo nepovedený start do sezóny - Brňané jsou po čtyřech kolech s jedním bodem poslední. Nakonec se dohodlo na ukončení spolupráce s Habancem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Svatopluk Habanec na lavičce Zbrojovky končí...

Článek
Fotogalerie

Jeden získaný bod, hrozivé skóre 2:8 a poslední příčka po čtyřech kolech. Tenhle bídný start do sezóny kouč Zbrojovky neustál.

„Vážíme si práce, kterou pan Habanec u nás odvedl. O jeho dalším působení v klubu budeme jednat. Příčin našeho současného neutěšeného postavení v tabulce je víc, změny se dotknou i hráčského kádru. Po prohře ve Zlíně před dvěma týdny dostali hráči i realizační tým výstrahu, teď dochází k sankcím v praxi. Jsme stále přesvědčeni, že je v silách mužstva naplnit předsezónní cíle," uvedlo v prohlášení klubové představenstvo Zbrojovky.

Habanec přišel do Brna ze Slovácka loni v létě, celek pod jeho vedením obsadil v uplynulém prvoligovém ročníku jedenáctou příčku. Mezi elitou se definitivně zachránil až dvě kola před koncem. „Je potřeba najít všechny možné prostředky, aby přišel impulz, a situace týmu se radikálně změnila," byl už v neděli večer po střetnutí v Olomouci Habanec tak trochu smířený s vyhazovem.

Po třígólovém debaklu na Hané na něj čekala skupina brněnských příznivců, kteří se v ostré debatě jeho konce dožadovali. A angažmá trenéra o pár hodin později skutečně skončilo.

Reklama

Související témata: