Hlavní obsah

Pryč s cejchem paliče! Na zakončení makám, říká jablonecký Šulc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jaře v dresu Plzně získal nálepku spalovače velkých šancí a sejmout ji odešel na hostování do Jablonce. Ale i v novém týmu Pavel Šulc na první zásah dlouho čekal. Skóroval až ve dvanáctém zápase proti Českým Budějovicím, které Severočeši zdolali s přehledem 3:0. „Byl jedním z klíčových hráčů utkání,“ ocenil ho kouč David Horejš.

Foto: Vít Černý, ČTK

Pavel Šulc z Jablonce.

Článek

V letošním kalendářním roce Šulc slavil svůj vůbec první gól. Útočníka reprezentace do 21 let v únoru zabrzdil nepovedený zápas za Plzeň proti Spartě. Pamatujete? Na hřiště šel na posledních deset minut, ale zahodil tři tutové šance. Místo zvýšení na 3:1 Letenští dokázali srovnat na 2:2. Palič nebo král zahazování šancí, říkalo se mu pak. Od té doby hledal ztracenou pohodu a na vstřelenou branku čekal. Téměř rok dlouhý půst prolomil proti Dynamu nakonec i vítězným gólem.

„Za sebe můžu říct, že na zakončení pracuju a makám a jsem za gól rád. Ale neřeknu, že jsem to už protrhl. To jsem říkal i předtím, když jsem se trefil, a stejně se to neprotrhlo... Musím pokračovat ve své tvrdé práci," řekl 21letý rodák z Karlových Varů, jenž se předtím naposledy trefil shodou okolností v říjnu 2021 právě proti Jablonci.

„Čtyři poslední zápasy jsme prohráli a určitě jsme pociťovali nějaký tlak. Řekli jsme si, že utkání s Budějovicemi už prostě musíme zvládnout. Předtím jsme nehráli špatně, ale nedali jsme žádný gól. Teď to sice nebylo asi tak dobrý jako předešlé zápasy, ale dali jsme zase tři góly, za což jsme určitě rádi," oddychl si.

I s domácím pohárem Severočeši čekali na vstřelený gól dlouhých 412 minut. Růst nelichotivého čísla Šulc utnul proti Dynamu chladnokrevně ve 29. minutě po nahrávce Kratochvíla. Krátce předtím si ho Horejš zavolal k lavičce a předal mu nové pokyny. „Říkal mi, že měníme rozestavení. Začínali jsme na pětce a že vzadu půjdeme do čtyřech vzadu a já měl jít na křídlo," prozradil.

A právě po pravé straně, kde Šulc kooperoval s Coolsem, domácí tým hrozil. „Dion vyhrál skoro každý souboj pro mě to pak v tu chvíli bylo jednodušší, protože jsem se nemusel tolik vracet a dopředu jsem měl více síly," vysvětlil ofenzivní záložník.

Nejlépe se cítí na pozici deset, na Střelnici si však zvyká i na krajní post. „Vždy jsem byl podhroťák a teď už trenér říkal, že je ze mě halvbek. Baví mě to tam. Vyhovuje mi, když se můžu dostat do hry běháním. Často jsou tam situace jeden na jednoho a můžu zkusit udělat soupeři kličku," poznamenal.

Reklama

Související témata: