Hlavní obsah

Půltucet. Hanba, hrůza! Kouč Klokanů zuřil po debaklu v Plzni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Svůj tým nepoznával. Agresivita, bojovnost, zodpovědnost? Tyto vlastnosti trenér Bohemians 1905 Luděk Klusáček hledal v sobotu večer v Plzni u zelenobílých marně. Klokani si přijeli na západ Čech jen zahrát, a také podle toho dopadli. Z Doosan Arény odjeli jako spráskaní psi, debaklem 0:6 vyrovnali svoji nejtěžší porážku v české lize. V dubnu 1997 padli shodně v Drnovicích. Venku prohráli popáté v řadě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Jan Kopic oslavuje gól proti Bohemians Praha.

Článek

„Prohrát nula šest je ostuda. Co k pádu přispělo? V poli jsme nepropadali, zásadní rozdíl byl ve finální fázi. Tam Viktorka jasně dokázala, že je někde jinde. Měli jsme snad jen dvě střely za celý zápas, což je hrozně málo," zlobil se trenér Bohemians 1905 Luděk Klusáček.

„Věděli jsme, že poslední výsledky Plzně nebyly dobré, chtěli jsme uhrát minimálně bod. Jenže odhodlanost na hřiště jsme nepřevedli, byli jsme ve všem horší, všude jsme byli druzí. V obou šestnáctkách jsme propadli," nechápal záložník Klokanů Jan Kovařík. Muž, který s Plzní zažil její úspěšnou éru, se vrátil do Doosan Arény poprvé od letního přestupu k Botiči. „Návrat mi pořádně zhořkl. Těšil jsem se na stadion, ale bohužel ve mně převládá smutek z výsledku, který je moc špatný," smutnil Kovařík.

Hotovo bylo už po prvním poločase, kdy domácí vedli 3:0. Přitom úvodní dějství měli Klokani doposud excelentní. V drtivé většině zápasů je zvládali. Do soboty v nich na podzim dostali pouhé čtyři góly. O přestávce vedli nad Slavií, Spartou i v prvním duelu s Plzní. Naposledy úvodní pětačtyřicetiminutovku prohráli v srpnu v Ďolíčku s Pardubicemi.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňští fotbalisté Aleš Čermák a Luděk Pernica slaví gól proti Bohemians

„O přestávce v kabině ale bouřka nebyla. Kluci byli z první půle sami špatní. Chtěli jsme, aby zvedli hlavu, snažili se hrát dál. Změnili jsme rozestavění. Chvilku to fungovalo, jenže potom jsme obdrželi čtvrtou branku a bylo definitivně rozhodnuto," podotkl Klusáček, který musel oproti poslednímu duelu s Českými Budějovicemi notně improvizovat v obraně.

„Možná změny v sestavě k výsledku přispěly. Ale hráči, kteří nastoupili v defenzívní řadě, patřili mezi lepší," doplnil kouč Pražanů. Klokany ve středu čeká důležitý odložený duel s Karvinou.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský fotbalista Luděk Pernica (vpravo) slaví se spoluhráčem Jhonem Mosquerou gól proti Bohemians.

Neobává se Klusáček, že s týmem plzeňský debakl zamává? „Musíme ho hodit za hlavu, i když porážka je ostudná, hrozivá. Karviná je pro nás klíčový zápas, věřím, že ve středu budeme daleko lepší," doufá Klusáček. „Je možná dobře, že utkání s Karvinou je už ve středu, debakl můžeme odčinit brzy. Tolik chyb, které jsme předvedli v Plzni, ale už nesmíme opakovat," dodal Kovařík.

Reklama

Související témata: