Hlavní obsah

Rada: Mourinho má všechny kalhoty prodřené a nic se neděje, já půjdu k Uličnému

Příbram

Venku uspěli poprvé od listopadového vítězství v Hradci Králové, mimo Prahu navíc vyhráli teprve podruhé za celou ligovou sezónu. Fotbalisté pražské Sparty vydřeli v nastavení tři body v Příbrami za výsledek 2:1 a ponechali Středočechy na dně tabulky. „Byly to nervy. Soupeř měl dobrou sérii, ale dokázali jsme ho porazit. Jsem spokojený,“ cení si trenér Petr Rada.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost Petra Rady z vítězného gólu v Příbrami. Vběhl na hřiště, aby ho s hráči řádně oslavil...

Článek
Fotogalerie

Ještě na podzim právě Příbram trénoval. Návrat k Litavce měl hodně dramatický. A když Šuralova druhá trefa duel rozhodla, kouč Sparty dal volný průchod euforii. Vběhl na hřiště slavit s hráči, a tak ho rozhodčí Proske vykázal na poslední sekundy na tribunu.

„Měl jsem radost, že jsme po krásné akci strhli vítězství na svoji stranu. Jsem impulsivní, spontánně jsem šel hráčům poděkovat. Viděl jsem to ve světě. Mourinho má všechny kalhoty prodřené a nic se neděje. A já jdu ven," brblá Petr Rada s poukazem na kolegu z Manchesteru United.

„Nikoho jsem neurážel. Jsem ale smířený. Půjdu na disciplinárku a tam si to s panem Uličným vyříkáme," připomíná, že členem komise je bývalý trenér Petr Uličný, který na lavičce také dával průchod emocím.

Tři body chtěli i pro Váchu

Dlužno dodat, že Letenští zatím Radovi nedopřáli ani jeden klidný zápas. Zatímco v minulém venkovním duelu v Jihlavě vyrobili fatální hrubku Holek s Koubkem, v Příbrami je okopíroval Vácha, který těsně před přestávkou namazal na vyrovnávací gól Rezkovi.

„V kabině byl řev. Taková hrubice nás rozhodila. Vašon se nám omluvil, byl z ní hotový. Ale řekli jsme si, že mu pomůžeme. Jsme rádi, že jsme zápas i kvůli němu zvládli," líčí autor obou gólů Josef Šural.

„V první půli neměli domácí žádnou šanci, až jsme jim připravili něco podobného jako v Jihlavě. Zase jsme inkasovali ve 47. minutě, tentokrát se ale ještě hrála první půle," srovnává Rada dva neuvěřitelné kiksy z poslední doby.

Bylo zbytečné po hráčích šlapat

V šatně okamžitě zjistil, jak hrubka hráče poznamenala. „Bylo zbytečné po nich šlapat. Řekli jsme si, že se pokusíme strhnout skóre na naši stranu. Na Váchovi byla chyba dvacet minut znát, pak se zase dostal do provozní teploty. Poté, co zavinil gól, zvládl zbytek zápasu velmi dobře," cení si kouč.

Sebevražedné minely pronásledují Spartu v každém zápase. Také minule po jedné z nich běžel plzeňský Krmenčík sám na brankáře.

„Je to v hlavách hráčů. Možná se to nezdá, ale na zlepšení pořád pracujeme. Laciné vyrovnání bylo pro mančaft těžké, ale šel za výhrou až do poslední chvíle. Nechtěl remízu, což se ve Spartě ani nesluší," kvituje Rada vítěznou koncovku.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava