Hlavní obsah

Rána pro Plzeň, Kliment bude mimo až šest týdnů!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V záplavě pozitivních zpráv musí fotbalová Plzeň vstřebat i jednu nemilou. Hrdina úterní odvety play off Ligy mistrů, útočník Jan Kliment, jí bude kvůli svalovému zranění chybět až šest týdnů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný Jan Kliment z Viktorie Plzeň během střídání v utkání play off Ligy mistrů s Karabachem.

Článek

„Kliment je bohužel minimálně na měsíc mimo, podle zpráv se může absence protáhnout až na šest týdnů," prohlásil po sobotním ligovém duelu v Českých Budějovicích, který Plzeň vyhrála 1:0, trenér Viktorie Michal Bílek.

Kliment přišel z Wisly Krakov a do týmu Viktorie zapadl výtečně, nastřílel pět gólů. Ten nejdůležitější dal v úterý Karabachu (2:1), kterým poslal Západočechy do základní skupiny Ligy mistrů. Vstřelil ho už zraněný, bezprostředně poté, co dostal balon do sítě, musel ze hřiště. Vyšetření na magnetické rezonanci odhalilo prasklinu ve svalu.

Výsledek 2:1 bychom si měli nechat patentovat, smějí se VIktoriániVideo: Sport.cz

„Přeju mu, aby se brzy uzdravil, výrazně nám pomáhal," podotkl Bílek. „Je to pro nás velká ztráta, Honza měl skvělou formu. Na hřišti byl cítit, padalo mu to tam. Týmu bude chybět, ale máme dost útočníků. Teď hrál Fortune (Bassey), dostane se do toho, bude pro nás platný. Myslím, že chvíli bez Honzy nějak přečkáme, potom budeme ještě silnější," uvedl záložník Pavel Bucha.

Reklama

Související témata: