Hlavní obsah

Řebíček se plácne přes kapsu, Slavia loví posily

PRAHA

Dobrá zpráva pro fanoušky Slavie! Mizerný start sešívaných do sezóny přivedl nového majitele červenobílých Aleše Řebíčka k jednoznačnému rozhodnutí investovat nejméně do dvou posil, který by pozvedly kádr postavený především na odchovancích. Vedení Slavie nicméně přiznává, že začátek ligového podzimu není fotbalovým nákupům příliš nakloněn...

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Aleš Řebíček je od začátku srpna většinovým vlastníkem fotbalové Slavie.

Článek

Slavia nedokázala v úvodních duelech s Bohemians 1905 a Libercem získat ani bod a trenér Michal Petrouš své volání po posilách nikterak neskrývá. A jeho přání by mělo být podle všeho vyslyšeno. „Pan Řebíček to ví, sám to viděl. Po utkání s Bohemians vstal a první věta, co pronesl, byla, že potřebujeme jednoho stopera a jednoho útočníka,“ řekl serveru Týden.cz generální ředitel Slavie Miroslav Platil.

Petrouš si představuje posílení ve všech řadách, nejvíc tlačí sešívané bota na hrotu a na pozici stopera. „Potřebujeme tři hráče, z toho stopera a útočníka co nejdřív. Padesátiprocentní je i šance, že přivedeme někoho do zálohy,“ prozradil Platil.

Sehnat ale kvalitní fotbalisty v úvodu sezóny, to bude pro Slavii oříšek. „Potřebujeme hotové hráče ve věku 25 až 30 let. Bohužel jednání jsou komplikovaná. Podobné přestupy se většinou realizují až na konci přestupového období, kluby si za hráče potřebují sehnat náhradu," přiznal Platil.

Šéf sešívaných současně potvrdil, že po propadáku v minulé sezóně a bouřlivých událostech v klubu, je hlavním letošním cílem Slavie stabilizace. „Z dosavadních dvou porážek nemáme trauma. Rádi bychom se pohybovali v klidném středu tabulky a pokusili se uspět v poháru. Snad už nám fanoušci znovu nevlezou na hřiště,“ poznamenal Platil v narážce na řádění slávistických fans proti bývalému vedení při semifinále Ondrášovka Cupu.

Reklama

Související témata: