Hlavní obsah

Remíza? Po průběhu zápasu ji musíme vzít, má jasno Skalák

Spokojený alespoň s bodem za remízu 1:1 s Pardubicemi, k němuž pomohl vstřelenou brankou, byl po utkání 3. ligového kola fotbalista Mladé Boleslavi Jiří Skalák. Bývalý křídelník anglického Brightonu či Millwallu přišel na hřiště za nepříznivého stavu coby střídající hráč v 63. minutě a po necelé čtvrthodině zakončil týmovou souhru pohotovou hlavičkou. Podle svých slov vstřelil nejspíš první gól hlavou v kariéře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi Jiří Skalák a Marek Matějovský oslavují gól

Článek

"Bylo tam přenesení hry, krásný křižný balon od Ondry Karafiáta, následně přišel centr na zadní tyč, já zůstal čekat na přední a po sklepnutí jsem dal asi první gól v kariéře hlavou," popisoval v nahrávce pro média Skalák. "Jsem za něj rád. Potřebovali jsme dát gól alespoň na remízu, a to se povedlo," doplnil autor 16 ligových branek, na něž potřeboval 102 utkání.

Pardubice šly proti šestému celku nejvyšší soutěže do vedení po 38 minutách hry, kdy se prosadil Dominik Kostka. Středočeši se navíc celý zápas proti jejich zhuštěné obraně těžko prosazovali. I proto trenér Karel Jarolím sáhl na začátku druhé části ke střídání a vedle Skaláka poslal na hřiště také Lukáše Maška. Právě spolupráce těchto dvou útočníků přinesla v 75. minutě vyrovnání.

"Střídající hráči tam vždy přichází se snahou utkání rozhodnout, nebo otočit. Měli jsme tedy pokyny hlavně do ofenzivy než do obrany. Potřebovali jsme dát alespoň gól minimálně na remízu," popisoval Skalák.

"Byl to ale těžký zápas. Pardubice hrály z dobrého bloku, agresivně a kompaktně. Středem se tam těžko dostávalo, víceméně to vůbec nešlo, takže jsme museli hrát do lajny a dávat centry. Ty nám ale také v tomhle zápase moc nelétaly," konstatoval devětadvacetiletý rodák ze Sezemic u Pardubic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují po gólu Jířího Skaláka ve vršovickém Ďolíčku, kde byly jejich soupeřem Pardubice.

Po vyrovnávací brance se Boleslav snažila utkání strhnout i k vítězství, při dalších příležitostech však neuspěla. "Ve druhém poločase už jsme byli lepší a jim došly síly, takže tam bylo více prostoru. Škoda, že jsme nakonec dali jen na 1:1 a odvážíme si pouze bod. Po průběhu zápasu ho ale musíme vzít," přiznal Skalák.

Boleslav tak s Pardubicemi neprohrála ani třetí vzájemný ligový zápas a připsala si první remízu v nové sezoně. Předtím prohrála 1:2 s Plzní a uspěla 3:0 s Jabloncem. V neúplné tabulce zůstává se čtyřmi body šestá. "Proti Jablonci ale byl větší prostor na kombinaci, protože nebyl tak kompaktní. Naopak Pardubicím dnes hrálo do karet, že dali první gól, mohli zalézt zpět a hrozit z brejků. Nebyl to vůbec jednoduchý soupeř," dodal Skalák.

V příštím ligovém utkání čeká Mladou Boleslav mistrovská Slavia.

Reklama

Související témata: