Hlavní obsah

Řež roku, Baník zbrojí na Spartu. V akci Baroš i "tisíce chacharů", cena piva letí dolů

Mluví se o fotbalové válce, ale i o svátku. Tradiční řež Baníku a Sparty je součástí prvoligového víkendu, a domácí se na sobotu náležitě chystají. V retro duchu. Na sítích klub rozjel před zápasem s tradičním rivalem na české poměry velkolepou kampaň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Baroš na archivním snímku.

Článek

Lehce se potápějícímu se Baníku jde o to, aby vyplul do klidnějších vod tabulky. Spartě o to, aby potvrdila, že chce v boji o titul vskutku přeskočit trápící se Slavii i Plzeň. Jde o hodně.

Baník se snaží zahalit třaskavou bitvu do svátečního kabátu. Už plakát na sobotní zápas je stylový. Ne Baník, ale SK Slezská Ostrava tak bude podle pozvánky hostit Letenské.

Právě pod tíhle názvem domácí klub před 100 lety odehrál první oficiální zápas, a to na půdě Slovanu Ostrava. „Prohráli jsme 1:2, ale kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby to nebylo ukončeno předčasně v 80. minutě pro tmu," dává na sítích k dobru historickou připomínku Jan Krejčíček z baníkovského marketingu a upozorňuje, že bílé retrodresy ze zápasu půjdou do aukce.

U víkendové bitvy bude i Milan Baroš. Tedy alespoň v rovněž stylově pojatém tištěném ´footballovém žurnálu´.

„Prohlédněte si naši propagační filmovou upoutávku!," nabádá Baník a připojuje na sítích cosi nejen pro pamětníky.

Kampaň zdá se zjevně fanoušky zaujala. Ale aby ne. Také pivní patron utkání se před očekávananou bitvou nenechá zahanbit a v době, kdy vše zdražuje, snižuje cenu piva.

„Čím více fanoušků bude přítomno na sobotním utkání se Spartou, tím nižší bude cena piva ve stáncích na stadionu," slibuje patron a grafika na Facebooku průběžně ukazuje, za kolik se bude čepovat. Cena rapidně klesá.

"Už teď víme, že v sobotu na stadionu bude nejméně 8000 chacharů," píše se dále na sítích klubu.

Reklama