Hlavní obsah

Teplice - Zlín 4:1Řezníček hattrickem pojistil záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Poznar 0 : 1
21. Řezníček 1 : 1
65. Shejbal 2 : 1
79. Řezníček 3 : 1
87. Řezníček 4 : 1
Záznam online reportáže

Teplice

Teplický útočník Jakub Řezníček se hattrickem postaral o prodloužení série fotbalistů ze severu Čech, kteří už čtyři utkání v řadě nenašli přemožitele. V neděli přitom doma rychle prohrávali. Ale dvaatřicetiletý kanonýr ještě před pauzou srovnal a po přestávce pak v součtu s trefou Shejbala dokonal obrat zápasu, v němž domácí dominovali.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Vlevo Jakub Řezníček z Teplic se raduje z gólu.

Článek

Hosté hned z první akce notně vyděsili teplickou defenzivu, když se z levé strany vřítil do pokutového území Fantiš a po jeho přetaženém centru pálil nebezpečně Matějov, domácí brankář Grigar nicméně balon zkrotil. Když však nechali následně středem hřiště projít Jiráčkovu přihrávku na Poznara, který měl dostatek času si připravit pozici a napálit míč pod Grigarem, už mohli Zlínští slavit.

Domácí však rychle srovnali krok, když po dlouhém autovém vhazování odražený balon navedl Řezníček na střed hranice velkého vápna a po zemi pálil přesně k tyči - 1:1.

Severočeši se snažili kombinovat a z jejich mimořádně ofenzivního představení se rodily další šance. Po výpadu z levé strany a centru Řezníčka pálil ze skvělé pozice Jakub Mareš, ale brankář Dostál jeho ránu vyrazil. Dokázal si poradit i s příležitostí Řezníčka, jenž po Moulisově prostrčení za obranu pádil sám na zlínského brankáře. Po centru Jakuba Mareše z pravé strany pak dezorientovaný Matějov jen o milimetry minul vlastní branku.

Zlínští potvrzovali, že teplický stadion jim pranic nesedí. Vždyť k nedělní bitvě mířili s vědomím, že v předešlých jedenácti zápasech Na Stínadlech nevyhráli. A i v neděli tahali za kratší konec.

Hned po obrátce mohl odpor moravského týmu po parádní kombinaci zlomit Hyčka, ale jeho dělovku dokázal Dostál vyrazit. Severočeši si následně pomohli standardní situací: rohový kop na hranici malého vápna hlavou přizvedl Nazarov a Shejbal z bezprostřední blízkosti trknul balon do sítě - 2:1.

Zlínští sice hned vzápětí dostali příležitost srovnat, jenže Jiráček z vyložené pozice pálil těsně mimo a Poznar v obří šanci přestřelil. V podání hostujícího týmu šlo o výjimečné ofenzivní okamžiky, protože jinak byl Zlín pod tlakem domácích borců.

Právě v jejich režii, a zejména pak útočníka Jakuba Řezníčka, byl závěr utkání. Nejprve po Moulisově přihrávce zajistil teplický kanonýr křížnou střelou domácím borcům komfortní dvoubrankový náskok. Těsně před koncem pak dlouhý Grigarův výkop prodloužil hlavou Vondrášek, v souboji Řezníček přetlačil Simerského a tváří v tvář Dostálovi přidal svoji třetí trefu v utkání. Teplice tak slavily tříbodový zisk a jistotu záchrany.

3. kolo nadstavby - skupina o záchranu:
FK Teplice - Fastav Zlín 4:1 (1:1)
Branky: 21., 79. a 87. Řezníček, 65. Shejbal - 16. Poznar. Rozhodčí: Hocek - Šimáček, Matoušek. ŽK: Džafič. Diváci: 2072.
Teplice: Grigar - Nazarov, Čmovš, Shejbal - Hyčka (69. Černý), Žitný, P. Mareš (59. Ljevakovič), Trubač (69. Emmer), Moulis (85. Vondrášek) - J. Mareš (59. Radosta), Řezníček. Trenér: Hejkal.
Zlín: Dostál - Matejov (80. Bačo), Buchta, Simerský, Bartošák (69. Cedidla) - Džafič (60. Conde), Hlinka (82. Martinez), Jiráček, Fantiš - Poznar, Janetzký (60. Jawo). Trenér: Páník.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články