Hlavní obsah

Pardubice - Brno 1:3Řezníček hattrickem zařídil výhru Brna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Řezníček 0 : 1
50. Řezníček 0 : 2
74. Řezníček 0 : 3
80. Mareš 1 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Brna v 13. kole první ligy porazili díky třetímu ligovému hattricku Jakuba Řezníčka 3:1 poslední Pardubice. Utkání ve vršovickém Ďolíčku, kde hrají Východočeši domácí zápasy, rozhodl brněnský kapitán trefami ve 40., 50. a 74. minutě a s devíti góly se dotáhl na dosud nejlepšího ligového střelce Stanislava Tecla ze Slavie. V 80. minutě už jen snížil střídající Dominik Mareš.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jakub Řezníček z Brna se raduje z druhého gólu proti Pardubicím.

Článek

Zbrojovka bodovala po třech porážkách a posunula se na osmé místo neúplné tabulky, navíc má k dobru dohrávku proti vedoucí Plzni. Pardubice nenavázaly na minulou domácí výhru a prohrály devět z posledních 10 kol. Zbrojovka vyhrála v zápase na hřišti soupeře po dvou porážkách a venku získala 12 z celkových 17 bodů v ligové sezoně.

Pardubice měly v bojovném úvodním dějství mírnou převahu a po 20 minutách mohly jít do vedení, Janošek ale prudkou ranou z voleje trefil jen spojnici tyče a břevna. Na druhé straně po Alliho individuální akci a přihrávce do vápna přestřelil ve velké šanci Ševčík. Brněnský záložník si vše vynahradil ve 40. minutě, kdy vybídl k samostatnému úniku Řezníčka, a ten zakončil souhru nejproduktivnějších hráčů týmu přesnou střelou ke vzdálenější tyči.

Kapitán Zbrojovky skóroval v ligovém ročníku i v šestém venkovním utkání, na hřištích soupeřů nastřílel všechny své branky. Krátce po změně stran navíc nekompromisní ranou zužitkoval Součkovu zpětnou přihrávku na hranici pokutového území.

Domácí se v ofenzivě trápili a v 74. minutě inkasovali potřetí. Ševčík si narazil míč s Allim a nigerijský záložník našel před prázdnou bránou znovu Řezníčka. Brněnský útočník nasázel v lize hattrick už ve třetím klubu, v minulosti se mu to povedlo za Teplice a Olomouc.

V závěru snížil prvním ligovým zásahem střídající Mareš. Pardubice s Brnem po dvou výhrách poprvé v nejvyšší soutěži prohrály a nadále ztrácejí na předposlední Zlín šest bodů.

13. kolo první fotbalové ligy (hráno v Praze v Ďolíčku):
FK Pardubice - Zbrojovka Brno 1:3 (0:1)
Branka: 80. Mareš - 40., 50. a 74. Řezníček. Rozhodčí: Szikszay - M. Vlček, Volf - Kocourek (video). ŽK: Černý, T. Vlček - Berkovec, Pachlopník. Diváci: 877.
Pardubice: Markovič - Kostka, T. Vlček, Chlumecký, Rosa (67. Mareš) - Janošek (77. Vacek), Icha - Zahradníček (54. Sychra), Hlavatý, Helešic - Černý (54. Lima). Trenér: Kováč.
Brno: Berkovec - Hrabina, Hlavica, Šural, Granečný - Texl, Souček (76. Pachlopník) - Hladík (85. Rogožan), Ševčík (90.+4 Nečas), Alli (85. Fousek) - Řezníček (90.+4 Blecha). Trenér: Dostálek.

Reklama

Související témata: