Hlavní obsah

Liberec - Jablonec 2:0Liberec ovládl podještědské derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Rabušic 1 : 0
75. Van Buren 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Liberce zvítězili v podještědském derby nad Jabloncem 2:0. Domácí poslal v utkání 13. kola první ligy v 41. minutě do vedení Michael Rabušic a pojistku přidal druhý z útočníků Mick van Buren. Slovan v nejvyšší soutěži po čtyřech utkáních zvítězil a na sedmém místě neúplné tabulky odskočil soupeři na rozdíl pěti bodů. Jablonečtí v posledních třech kolech nebodovali a patří jim 12. příčka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michael Rabušic z Liberce při utkání s Jabloncem.

Článek

Liberec v podještědském derby potřetí za sebou neprohrál, doma porazil severočeského rivala poprvé po čtyřech zápasech. Jablonečtí nebodovali potřetí z posledních čtyř venkovních ligových duelů a v součtu s pohárem čtyřikrát po sobě neskórovali.

Oba týmy podle očekávání vyrukovaly v rozestavení s třemi stopery. V základní sestavě Slovanu poprvé v sezoně nastoupil Rabušic, od začátku dostal šanci i další obvyklý náhradník Mészáros. Jablonecký trenér Horejš vsadil na ofenzivní složení s útočníky Chramostou a Sejkem.

Liberečtí začali aktivněji, ale po úvodní čtvrthodině začali přebírat iniciativu hosté. V 19. minutě poslal Cools nebezpečný centr a po Chramostově promáchnutí na zadní tyči ve skluzu zamířil Polidar těsně vedle odkryté branky. Na druhé straně jablonecká defenziva nepustila po povedené kombinaci Slovanu do zakončení Rabušice.

V 25. minutě dostal Chramosta míč do domácí branky, ale stál v ofsajdu a gól tak při svém 300. ligovém startu oslavit nemohl. Jablonečtí se vedení nedočkali ani ve 34. minutě, Jovovič našel přízemním centrem z pravé strany Sejka, ale jeho zakončení vykopl brankář Vliegen.

V 41. minutě otevřeli skóre Liberečtí. Frýdek našel z rohového kopu Červa, jehož střílenou přihrávku umístil zblízka do sítě Rabušic. Třiatřicetiletý útočník si při své premiéře v základní sestavě v této ligové sezoně připsal první gól v nejvyšší soutěži od dubna. Ještě do pauzy mohl srovnat Chramosta, ale ve velké šanci zamířil mimo.

Po přestávce se hosté tlačili za vyrovnáním. V 54. minutě neuspěl hlavičkou Akpujde a o tři minuty později rozhodčí zrušil penaltu pro Jablonec po Mészárosově ruce, neboť Polidar byl předtím v ofsajdu.

Slovan postupně tlak hostů otupil a čtvrthodinu před koncem si pojistil vedení. Preislerovu ránu ještě brankář Hanuš vyrazil, ale v 75. minutě se už po centru od Višinského zblízka prosadil Van Buren. Nizozemský útočník skóroval poosmé v ligové sezoně a na čelo tabulky kanonýrů ztrácí jediný gól.

Jablonec se ještě v závěru snažil snížit, ale trápení v koncovce nezlomil. Neuspěl Kratochvíl a v 87. minutě ani střídající Šulc. Na opačné straně pak těsně před vystřídáním zamířil vedle Van Buren.

13. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FK Jablonec 2:0 (1:0)
Branky: 41. Rabušic, 75. Van Buren. Rozhodčí: Černý - Caletka, Líkař - Franěk (video). ŽK: Mészáros, Višinský, Prebsl - Kratochvíl, Heidenreich, Chramosta, Houska. Diváci: 3758.
Liberec: Vliegen - Prebsl, Talovjerov, Plechatý - Mikula, Červ, Frýdek (83. Purzitidis), Mészáros (60. Preisler) - Višinský (83. Fukala) - Van Buren (89. Kozák), Rabušic (61. Rondič). Trenér: Kozel.
Jablonec: Hanuš - Akpudje, Heidenreich, Krob (66. Považanec) - Cools, Kratochvíl, Houska, Polidar - Jovovič (83. Patrák), Chramosta (77. Šulc) - Sejk. Trenér: Horejš.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články