Hlavní obsah

Řezníček nedal? Penaltu asi není sranda kopat, reagoval Chramosta po splněném snu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva nejlepší střelci ligy prožili ve skupině o záchranu dva diametrálně odlišné penaltové příběhy. Zatímco devatenáctigólový Jakub Řezníček dvě desítky za Brno v krátkém časovém rozmezí po střelách k tyči neproměnil, jablonecký Jan Chramosta si splnil svůj dávný exekutorský sen.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gólman Baníku Ostrava Jiří Letáček inkasuje z pokutového kopu.

Článek

Z jedenácti metrů zamířil doprostřed branky a přispěl k remíze s Ostravou 1:1. „Celou kariéru chci kopnout penaltu doprostřed branky. Pořád si to říkám, ale vždycky jsem to stejně dal na jistotu do strany. Dnes jsem to už poprvé zkusil. A z mého pohledu to vypadalo nakonec docela jednoduše. Platila poučka, že gólman vždy skočí na stranu," usmíval se Jan Chramosta po dělbě bodů.

Když se po duelu dozvěděl, že nejlepší střelec soutěže Řezníček v paralelně hraném utkání ve skupině o záchranu Brna s Pardubicemi z penaltového puntíku gólmana Nitu dvakrát nepřekonal, podivil se. „Opravdu? Tak vidíte, asi není sranda penalty kopat," poznamenal 32letý útočník. V první lize zahrával pokutový kop pošesté. A zůstal stoprocentní.

Trestný kop nařídil sudí Hocek po zbytečném faulu gólmana Letáčka na Černáka. „Nevím, jestli ho trefil, ale rozhodčí říkal, že ano. Říkal jsem Letymu, že když už střelu takhle vyrazil, do toho souboje už chodit nemusel, když balon směřoval do autu. Penalty je škoda, ale díky bohu, že jsme alespoň vyrovnali," poznamenal kapitán hostů Jiří Fleišman, jenž byl s bodem nakonec spokojený.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Jablonce se radují po proměněné penaltě.

Čtyři minuty po proměněné penaltě se domácí dožadovali další, když Chramosta v šestnáctce spadl po souboji s Pojezným. „Šel jsem sám, ovšem v rozhodující fázi jsem si míč ukopl víc, než bych měl. Obránce šel do velkého risku, ale naštěstí pro něj nejdřív trefil balon a až pak mě. Rozhodčí to posoudil asi dobře," přiznal.

Proti Baníku se Chramosta trefil v aktuální sezoně již popatnácté. Do Klubu ligových kanonýrů mu ještě chybí třináct branek. „Nestresuju se tím, hlavně abychom se zachránili," uculil se. K setrvání v nejvyšší soutěži se s parťáky i díky jednomu bodu přiblížil. „Sice nám body naskakují, avšak jen po jednom. Tři body by přinesly větší klid. Ale i tak bod bereme, na tři to dnes nebylo, remíza tomu asi odpovídá. Příště máme doma Brno, a to už musíme porazit," zavelel.

Reklama