Hlavní obsah

Řezníček pohrdl hattrickem: Chtěl jsem si hrát na technického fotbalistu, usmíval se po výhře

Dvěma góly přispěl ve Zlíně notně k tomu, že je brněnský nováček i nadále ve venkovních utkáních v tomto ligovém ročníku stoprocentní. Kapitán fotbalistů Zbrojovky Jakub Řezníček potrestal v prvním poločase zaváhání domácí obrany a krátce po změně stran zvýšil z penalty na 2:0. Tým z moravské metropole navázal vítězstvím 3:2 na předchozí triumfy v Olomouci a v Ostravě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jakub Řezníček se raduje z branky (archivní foto)

Článek

Co zápas blízkých soupeřů rozhodlo?

Zlíňané vstoupili do utkání velmi dobře. Měli převahu, ale my jsme jejich šance naštěstí přečkali. Naopak sami jsme otevřeli skóre hned z naší první vážné akce. Pak nám vyšel dokonale vstup do druhé půle. Proměnili jsme desítku a domácí Didiba si navíc vstřelil vlastní gól. Vedli jsme 3:0 a zdálo se být všechno jasné.

Jenže Zlíňané se nepoložili a dvěma trefami pořádně střetnutí zdramatizovali. Co se přihodilo?

Já ani moc nevím. Asi jsme trochu polevili v koncentraci. První inkasovaná branka poněkud poznamenala naši psychiku. Pak přišla ještě druhá. Zlín si vynutil závěrečný tlak. Hra byla rozkouskovaná spoustou faulů, ale naštěstí jsme už výhru v nervózním závěru uhájili a cenné tři body ukopali.

Berete zbytečnou komplikaci v závěru zápasu jako varovný prst?

Zcela jednoznačně. My jsme měli utkání v klidu exhibičně dohrát, a ne si z něj udělat takové drama. Tohle by se nám rozhodně stávat nemělo.

Nemuselo k tomu dojít, kdybyste deset minut před koncem nepohrdl za stavu 3:1 pro vás jasnou tutovkou...

To jsem si chtěl zahrát na technického fotbalistu. Tušil jsem, že je gólman Rakovan venku z branky a chtěl jsem ho přelobovat. Úmysl to byl podle mého názoru dobrý, avšak provedení naprosto mizerné. Kopl jsem mu bohužel balon do náruče. Kdybych udělal všechno správně, byl by to hezký gól. Strašně moc bych si hattrick přál. Bez ohledu na to, že by mě stál do společné kasy velké peníze.

Zdálo se, že vám na hrotu dobře fungovala spolupráce s nigérijským rychlíkem Allim...

Je to tak. On umí skvěle potáhnout míč po křídle a odcentrovat. V bránění není tak silný, ale určitě to časem vylepší.

Při vašem střídání krátce před koncem utkání jste při odchodu ze hřiště trochu provokativně zatleskal směrem k hlavní tribuně...

Zlínští fanoušci mně skoro celý zápas sprostě nadávali. Nevím proč, já jim vůbec nic neudělal. Nemám, jak jinak se bránit, a tak jsem se při odchodu ze hřiště na ně usmíval a zatleskal jsem jim.

V příštím kole nejvyšší soutěže budete před reprezentační pauzou hostit Teplice, kde jste působil před přestupem do Brna. Bude to pro vás speciální duel?

Vždyť já už v minulosti prošel polovinou ligových klubů. (úsměv). Každopádně se ale na utkání s Teplicemi hodně těším. Mám tam spoustu známých, bude to pro mě prestižní střetnutí.

Reklama

Související témata: