Hlavní obsah

Rosa vezme balón a něco vymyslí, varuje Šural rivala před derby

Praha

Start sezóny se jim hrubě nepovedl. Proto fotbalistům Sparty nezbývá než doufat, že derby na Slavii vývoj ročníku zlomí. „Sezóna je ještě na začátku. Pravdou však je, že derby je zápas, který by nás měl nakopnout k nějaké šňůře. Jeden z největších, když už jsme z pohárů vypadli,“ uvědomuje si záložník Josef Šural.

Josef Šural před derbyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Ztrácejí na Slavii jeden bod. Takže pokud ji v Edenu porazí, posunou se v tabulce před ni.

„Nejde ani tak o to, abychom se posunuli před Slavii. Hlavně se musíme co nejdřív dotáhnout na první místo, které nám uteklo. Plzeň je nejlepší v tom, že zvládá i zápasy, v nichž se jí moc nedaří. Jsou dlouho spolu a silní. Moc bodů ztrácet nebudou," uvědomuje si Josef Šural, že Viktoria momentálně drží obě pražská S v šachu.

Kdo prohraje derby, už bude lídra těžko dohánět. Sparta se spoléhá na pomoc Tomáše Rosického, který se před týdnem po 17 letech vrátil do základní sestavy letenského týmu.

„S Rosou bude každý tým silnější, i každému jednotlivci pomůže. Slávisté se na něj musejí připravit. Nebude hrát podle žádné šablony, vezme balón a zkusí něco vymyslet," těší se Šural.

Zvedáme se, troufá si tvrdit

Letenští prošli v létě výraznou obměnou kádru. Teď svádějí neúprosný boj s časem.

„Poznáváme se líp a líp navzájem. Zvládli jsme domácí zápas s Karvinou a troufám si tvrdit, že se zvedáme po psychické stránce celkově jako tým. Tomášův návrat nám samozřejmě pomáhá," poukazuje ofenzivní fotbalista.

Rivalové si po letech vyměnili role. Slavia se po osmi letech vrátila do základní skupiny Evropské ligy a ve čtvrtek porazila Maccabi Tel Aviv. Před derby tedy měla jen dva dny volna, zatímco Sparta celý týden.

„Aspoň si vyzkoušejí zápřah... Do poháru nasadili jinou sestavu, s čímž jsme předem počítali. Mají široký kádr, nemyslím, že by dva zápasy v týdnu nezvládli," říká Šural.

Utkání 7. ligového kola Slavia - Sparta se hraje v neděli od 18:00. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články