Hlavní obsah

Rosický terčem hněvu. Dovolili by si to fanoušci ke klubové legendě i v zahraničí?

Ztracené dvoubrankové vedení v Teplicích a tím pádem už čtvrtá remíza v řadě. Fotbalová Sparta momentálně neprožívá povedené období a hněv fanoušků se obrací na osobu sportovního ředitele Tomáše Rosického. V pořadu Přímák na Sport.cz nás zaujalo, že fanoušci ke konci střetnutí na Stínadlech křičeli „Rosický demisi“ a údajně podle fotografie na sociálních sítích dokonce vyvěsili Rosického dres vzhůru nohama.

Fanoušci Sparty vyvěsili Rosického dres vzhůru nohama a skandovali „Rosický demisi“. Diskutujeme v PřímákuVideo: Sport.cz

 
Článek

Proto se zabýváme otázkou, zda je takové počínání směrem ke klubové legendě obvyklé i v zahraničí, nebo jestli i na poměry fanouškovského světa je počínání příznivců Sparty za hranou.

„Myslím si, že v tom světě to funguje taky tak," reaguje Milan Jirásek, který je hostem ve fotbalovém studiu Sport.cz. On sám hrál tři roky v Itálii, konkrétně v akademii Interu Milán.

Diskuse a o aktuální situaci ve Spartě v PřímákuVideo: Sport.cz

„Zvlášť u tradičních klubů, kde diváci jsou zvyklí na úspěch a z historie na to, že tým dělal výsledky a poháry a pohyboval se na horních příčkách tabulky," pokračuje střední záložník, který je nyní hráčem třetiligové Viktorie Žižkov.

Rosický v roli sportovního ředitele Sparty? Tlak je větší, ale není na to sám. Diskuse v PřímákuVideo: Sport.cz

„Když to delší dobu nefunguje, tak se lidé obrátí i proti legendám," potvrzuje Jirásek. „Z pohledu nás fotbalistů je to samozřejmě nepříjemné, protože člověk ví, co ve fotbale a životě dokázal a pak se dostane do takové role, kdy na něj lidé nějakým způsobem řvou," dodává v Přímáku.

Celý pořad si můžete přehrát nejen v audiovizuální podobě, ale také ve formě podcastu.

Reklama

Související témata: