Hlavní obsah

Rozhodčí Černý: Mám dobrý pocit, že jsme derby svým výkonem neovlivnili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři jarní derby v krátkém rozpětí, třikrát stejné obsazení rozhodčích. Hlavní sudí Dalibor Černý znovu obstál, mluvit se bude jen o penaltě v nastavení, díky níž fotbalisté Sparty porazili Slavii 3:2 a výrazně se přiblížili ligovému titulu. „Náš výkon musí posoudit komise. Nedokážu posoudit, jaké budou názory odborné veřejnosti a fanoušků. Máme dobrý pocit, že jsme utkání svým výkonem neovlivnili,“ líčí Černý své pocity v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Penalta? My valíme do poslední minuty, soupeři z toho dělají chyby. Každý, ať si to vnímá, jak chce, říká Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Penalta nařízená v čase 90.+4 po zákroku Ogbua na Mabila, kterou pak Krejčí proměnil? Čekali byste, že sešívaní se budou hodně čertit. Ale není to tak. „Zbytečný skluz Olieho, mrzí mě za celý tým, nechal tam všechno," hodnotí trenér Jindřich Trpišovský. „Na hřišti se mi zdálo, že penalta byla hodně přísná. Pravdou je, že Olie šel do skluzu dost zbytečně," přidává se kapitán Tomáš Holeš.

Došlo k raritě. Příhodova komise rozhodčích nasadila Černého do třetího derby v řadě.

Další dobrá zpráva pro Spartu. Kuchta zůstává! Je to garance mnoha gólů, těší trenéraVideo: Sport.cz

„Poslední asi bylo opravdu nejtěžší. Šlo o hodně," srovnává Černý.

Nemůže se dočkat lepší pochvaly, než je respekt poražené strany.

Bohužel jsme první inkasovali a to byl ten problém, ví Ivan Schranz. Penalta? PřísnáVideo: Sport.cz

„Nepodlehl atmosféře. Tentokrát byl trochu úzkostlivější, oboustranně se toho víc pískalo. Našli bychom i pár sporných situací v náš neprospěch. Rozhodčí ovšem určitě nepropadl, nebyl slabým článkem zápasu," uznává Trpišovský.

Když spolu dva nesmiřitelní rivalové hrají tak často, stává se, že si na hřiště přinášejí minipříběhy averzí z minulých klání? O to těžší pozici rozhodčí měli.

„Je pravda, že občas takové averze vznikají, ale myslím, že hráči obou týmů přistoupili k zápasu s respektem. Nevypozoroval jsem žádné takové," kvituje rozhodčí.

Komise rozhodčích našla svou hvězdu, která si může dělat velké ambice.

„Doufám, že to ještě nebyl vrchol mojí kariéry. Ale zatím to vrchol byl," culí se Černý.

Reklama

Související témata: