Hlavní obsah

Rozjetý Jablonec padl. Těžko se mi hledají slova, hodnotil zpackané utkání Chramosta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři ligové výhry v řadě a dost. Málokdo očekával, že ve skvělé formě hrající Jablonec se nechá zaskočit u dna tabulky přikovanými Pardubicemi, které šly navíc do utkání po sérii osmi porážek v řadě. I tak ale dokázaly klub ze severu Čech šokovat, ten totiž v Ďolíčku padl 0:1. „K zápasu jsme nepřistoupili špatně, od hráčů ale jednoznačně čekám větší kvalitu. Chramosta, Sejk nebo Jovovič byli v předešlých kolech rozdíloví, tentokráte ale nepodali ideální výkon,“ nebál se kouč Jablonce David Horejš přímo jmenovat svěřence, kteří jej zklamali.

Foto: ČTK

Jan Chramosta v akci.

Článek

V bojovném prvním poločase se dlouho čekalo na vyloženou šanci, za hosty hrozil nejvíce aktivně hrající Vladimir Jovovič, jenže kvůli dobrým zákrokům Jakuba Markoviče ani jednou neuspěl. Za Pardubice se mohl prosadit Tomáš Zahradníček, jehož volej zamířil nad břevno, celkově ale na diváky v úvodních pětačtyřiceti minutách příliš vzrušení nečekalo. „Trápily nás četné nepřesnosti, nebyli jsme dostatečně ochotní doplňovat útok a neměli tak dost hráčů ve vápně, kvůli čemuž jsme nedokázali využívat okénka v obraně soupeře," hledal důvody mdlého prvního dějství Horejš.

Do druhé půle vstoupil jeho tým o něco lépe a měl tutovou šanci na skórování, jak Jovovič, tak dorážející Cools ale ztroskotali na vynikajícím Markovičovi. „To byla stoprocentní příležitost. V předchozích utkáních nás zdobila produktivita, tentokrát jsme ale velmi nadějné situace nedokázali dotáhnout do konce," lamentoval jablonecký kouč.

Chvilku poté napřáhl zpoza vápna pardubický záložník Michal Hlavatý a otevřel gólový účet utkání. Adekvátní reakci se Severočechům i přes závěrečné zamčení soupeře na obranné polovině najít nepodařilo a vyšli tak poprvé od počátku září naprázdno. „Nedali jsme gól a naopak inkasovali z ojedinělé střely soupeře. Po takovém zklamání se mi strašně těžko hledají slova," mrzelo ofenzivní oporu Jana Chramostu, jemuž se nepodařilo navázat na výtečnou produktivitu z úvodu sezóny. V dosavadním průběhu sezóny nasbíral obdivuhodnou bilanci 6+3, tentokráte odešel ale jak bez bodu kanadského, tak bez toho do tabulky.

Reklama